Iftarski meni: Piletina u sosu od senfa
Priprema 5 min
Kuhanje 15 min
Serviranja 4 porcije
Sastojci:
3 kašike brašna
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice bibera
2 kašike maslaca
4 pileća fileta
75ml pilećeg temeljca
2 kašike senfa
250ml vrhnja za kuhanje
so i biber
Priprema:
Stavite brašno, so i biber u plitku posudu. Odvojite jednu kašičicu ove mješavine sa strane.
Uvaljajte piletinu u brašno. U velikoj tavi otopite maslac pa dodajte piletinu i pecite je 10 – 15 minuta, dvaput okrećući. Izvadite piletinu iz tave i dodajte kašičicu sačuvanog brašna, miješajući oko 30 sekundi.
Ulijte temeljac u tavu i sastružite zapečene crne komadiće koji su ostali od piletine i brašna. Kuhajte dok temeljac skoro ne ispari pa umiješajte senf. Dodajte vrhnje za kuhanje i kuhajte otprilike 1 minutu ili dok se smjesa ne zgusne.
Začinite po ukusu sa solju i biberom. Sos prelijte preko piletine i uživajte!
akos.ba