KulinarstvoU Fokusu

Iftarski meni: Piletina u sosu od senfa

Priprema 5 min

Kuhanje 15 min

Serviranja 4 porcije

Sastojci:

3 kašike brašna

1/2 kašičice soli

1/2 kašičice bibera

2 kašike  maslaca

4 pileća fileta

75ml pilećeg temeljca

2 kašike senfa

250ml vrhnja za kuhanje

so i biber

Priprema:

Stavite brašno, so i biber u plitku posudu. Odvojite jednu kašičicu ove mješavine sa strane.

Uvaljajte piletinu u brašno. U velikoj tavi otopite  maslac pa dodajte piletinu i pecite je 10 – 15 minuta, dvaput okrećući. Izvadite piletinu iz tave i dodajte kašičicu sačuvanog brašna, miješajući oko 30 sekundi.

Ulijte temeljac u tavu i sastružite zapečene crne komadiće koji su ostali od piletine i brašna. Kuhajte dok temeljac skoro ne ispari pa umiješajte senf. Dodajte  vrhnje za kuhanje i kuhajte otprilike 1 minutu ili dok se smjesa ne zgusne.

Začinite po ukusu sa solju i biberom. Sos prelijte preko piletine i uživajte!

akos.ba

Povezani članci