EnterijerU Fokusu

Ideje za uređenje doma: Pronašli smo kreativne stvari koje možete napraviti od otpada

Ne morate biti nužno ekološki osvješteni da znate da je ponovno korištenje plastike ili kartona dobra iideja. Istražili smo internet i pronašli mnogo ideja za kreativne stvari koje su skoro bile bačene. Idući put kad razmislite o bacanju, ponovno pogledajte ove ideje.

Kreativne stvari od starog namještaja

1. Nova klupica od tri stara stolca

2. Police za zid od starih ladica

Police mogu biti različitih veličina i boja, a vi ih možete dodatno urediti. Ukrasite policu iznutra i pazite da ju dobro pričvrstite na zid.

3. Okvir kreveta kao nova polica za vrt 

Za ovaj projekt potrebna vam je pila, brusilica, primer za drvo, ekseri i čekić te boja po izboru.

4. Drvene daske od starog stola kao nove police za zid

U ovom slučaju možete koristiti špagu i čavle, ili kupiti nove držače za police. Ako ste spretne ruke, možete se okušati u korištenju starih cijevi umjesto držača za police. Preporučujemo da prije instaliranja polica premažete daske primerom za drveni namještaj.

Stvaranje kreativnih stvari od otpada

Dijelovi namještaja za koje vam neće pasti na pamet ponovno iskoristiti mogu postatinovi ukras u vašem domu. Plastične boce, stare gume i plastične žlice možete iskoristiti za stvaranje zanimljivih dodataka ili čak novog namještaja.

1. Dodaci u uređenju doma od plastičnih kašika

Od plastičnih žlica možete napraviti moderni luster, lampe, vaze, stalke …

2. Stare gume kao nova mjesta za pohranu, sjedala ili lončanice

Za ovu sjedalicu potrebna su vam dva drvena podloška, bušilica i ekseri, debela špaga, makaze, pištolj za ljepilo i ljepilo, te kist i zaštita za drvo.

Ovaj stolac unaprijeđena je verzija prošlog gdje su dodane nogice te ukras od mekanih pompona. Tko bi rekao da se ovdje ispod krije stara guma.

3. Plastične boce u sasvim novom ruhu

net.hr

Povezani članci

Back to top button