Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Kolumne i intervjui > Pojedini hrvatski portali javno pozivaju na mržnju prema islamu i muslimanima

Pojedini hrvatski portali javno pozivaju na mržnju prema islamu i muslimanima

Ja sam Hrvat. Prije dvije godine sam prešao na islam. Volim i poštujem Hrvatsku, normalno se družim s katolicima, nisam nikakav terorist, aktivan sam u mnogim humanitarnim organizacijama i akcijama, na što me upravo islam potaknuo.

Također, u ,,Lijepoj našoj” postoje pojedini portali koji su prekoračili svaku granice ,,slobode govora” i otvoreno pozivaju na mržnju prema Islamu. Na slici gore je prikazan jedan takav primjer.

Navedeni članak izjavljuje:

,,Islam treba mrziti. Podloga za jedan takav radikalan stav se nalazi u Bibliji. Pavao u svojoj poslanici Galaćanima piše: “Ali kad bismo vam mi, ili kad bi vam anđeo s neba navješćivao neko evanđelje mimo onoga koje vam mi navijestismo, neka je proklet!” …. Sa druge strane, muslimane treba voljeti. A treba ih voljeti zato jer ih Isus voli. A Njega treba naslijedovati. Za razliku od Alaha koji ne voli sve ljude, štoviše naređuje progon i ubijanje onih koji nisu muslimani, naš Bog je onaj koji voli svakog čovjeka kao što čitamo u Svetome Pismu: “Jer ti ljubiš sva bića i ne mrziš ni jedno koje si stvorio. Jer da si štogod mrzio, ne bi ga ni stvorio” (Mudr 11,22).”

Portal koji ovakve fašističke pozive donosi zove se dnevno.hr, a kontraverzni članak nalazi se na OVOM LINKU.

Zgrožen i do suza uvrijeđen ovakvim napadima na svoju vjeru, javno pozivam Islamsku zajednicu u Bosni i Hercegovini, IZ Hrvatske te sve institucije da hitno poduzmu nešto po pitanju ovoga. Ovo je javni govor mržnje, govor koji bez metafora, doslovno poziva da se mrzi islam. Takvi su portali izuzetno opasni, treba ih hitno oboriti isto onako kako su oboreni portali koji su slavili terorističke djelatnosti. Također, takvim je radikalnim teroristima mjesto iza rešetaka što i predviđa zakon Republike Hrvatske.

Osobno, pisao sam o mnogim religijskim razlikama, bio oštar u teološkoj komparaciji Islama i ostalih religija, ali nikada nisam pozvao na mržnju. To Islam ne uči. Da je Muhamed s.a.w.s. ,naš uzor, ikoga mrzio, zar bi večerao s židovima i kršćanima i ugošćavao ih u svoje odaje? Zar bi nas učio da moramo štiti kršćane (pogledajte povijesne ugovore) i da ukoliko imamo suprugu kršćanku, da joj ne smijemo uskratiti vjerska prava i prisiljavati je na Islam? Zar bi ostao ijedan živi Kopt na području Egipta? Da su Turci mrzili kršćane kao što propaganda sličnih portala tvrdi, mislite li da bi danas bilo ijednog živog katolika ili pravoslavca u Bosni i Hercegovini? Zar bi postojali pra-kršćani u muslimanskih Zemljama, Arapi kršćani koji čine oko 15% arapskog stanovništva? Zar bi ijedan preživio? No, pogledajmo mjesta koja su kršćani osvojili. Tamo nijedan ne-kršćanin nije preživio. Kada su osvojili današnju Španjolsku, sve su muslimane poklali ili silom pokrstili-do te mjere da do danas nema nijednog Španjolca-muslimana. Muslimani su isključivo emigranti, dok kršćani u arapskom svijetu nisu migranti već starosjedioci. Počinili su najveće genocide u povijesti. Istrijebili, osvojili i silom pokrstili sjevernu i južnu Ameriku, Australiju, toliko da gotovo nijednog starosjedioca nije ostalo, proizveli su Hitlera-krivca za 50 000 000 mrtvih (Vatikan je pomogao u tome), najgore strahote su činili i nitko tko nije bio kršćanin, ne bi preživio.

Usprkos svemu tome, ja i dalje tvrdim da kršćanstvo nije vjera mržnje niti da treba mrziti kršćanstvo, niti da su svi kršćani zli. No, nekolicina njih usuđuje se takav epitet dati Islamu i javno učiti kako treba mrziti Islam koji je najmanje ljudi u povijesti ubio. Krše temeljna ljudska prava i mjesto im je iza rešetaka, stoga pozivam Republiku hrvatsku, svoju domovinu, da započne kazneno goniti širitelje fašizma i vjerske mržnje.
Posebno želim istaknuti kako je država RH susretljiva i dobra prema muslimanima, financijski nam pomaže i jamči nam vjerska prava, pomaže izbjeglicama. Musliman je čak i naš ministar, gospodin Hasanbegović. Hrvatska nikada nije zabranila hidžab poput Francuske.
Stoga, molim nadležne institucije RH i Bosne i hercegovine da se ozbiljno pozabave ovakvim slučajevima i komentarima prepunim mrže poput ,,Ubij Balije, smrt muslimanima” itd, kojima su zatrpani brojni hrvatski portali. To je i predviđeno ustavom RH i zakonom zbog čijeg se kršenja završava u zatvoru, zato molim da ga krenu provoditi.

Portal dnevno.hr jedan je od najislamofobičnijih hrvatskih portala koji otvoreno poziva na mržnju prema Islamu, a rekorderka u tom poslu je zloglasna Z. K., iako u ovom slučaju nije autor članka. Ja kao iskren musliman, ponovo ću reći da ovo što oni čine nije kršćanstvo već sotonizam, posebno u slučaju Z. K. Za nju Biblija ima posebnu poruku:
,,Žena neka uči u skrovitosti sa svom podložnosti! Ne dopuštam ženi da (uči) poučava, niti da vrši vlast nad mužem, štaviše, neka ostane u skrovitosti!” (Timoteju I, 2:11,12)
,,Žene na sastancima neka šute! Njima se ne dopušta govoriti, već neka se pokoravaju…. Ako žele nešto naučiti neka kod kuće pitaju svoje muževe, jer ne dolikuje ženi da govori na sastanku”. (Kor I, 14:34,35)

Eto, i sama Biblija poziva Z. K. da šuti u javnosti i da nam ne drži lekcije. Ukoliko želi pravo javnoga glasa, neka pređe na islam. U suprotnom, ona nije kršćanka sudeći prema Bibliji. Kod nas već 1.400 godina žena ima pravo javnog govora, nasljeđivanja itd.

Kao što rekoh, ti što to čine nisu ni kršćani već čisti sotonisti. Ja neću poput njih zločine pojedinaca pripisivati čitavoj vjerskoj zajednici. Zašto? Jer sam musliman i ne zanima me sljedba vlastitih strasti, već pokornost Allahu s.w.t. i istini koliko god mi odgovarala ili ne. Najlakše je navuči laž preko svojih očiju i imati selektivnu percepciju, no potraga islama je potraga za istinom.

Molim Gospodara svih svjetova da oprosti ovim ljudima i da ih uputi, jer doista su oni narod od neznanja.

Za Akos.ba piše: Al'Sabah, bivši kršćanin

(Stavovi autora izneseni u ovom tekstu odražavaju isključivo stavove autora i ne predstavljaju nužno i stavove uredništva portala Akos.ba)

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top