Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Hadžići: Unioninvest ulaže 1,7 miliona KM u industrijsku zonu Binježevo

Hadžići: Unioninvest ulaže 1,7 miliona KM u industrijsku zonu Binježevo

U industrijskoj zoni Binježevo danas su počeli radovi na izgradnji proizvodno-skladišnog objekta za proizvodnju opreme za tretman pitkih i otpadnih voda preduzeća UNIONINVEST d.d. Sarajevo. Gradilište su obišli predstavnici ove kompanije na čelu sa Farukom Gabelom te Općinski načelnik Hamdo Ejubović, sopćeno je iz Općine.

– Gradimo proizvodno-skladišni objekat ukupne vrijednosti 1,7 miliona KM. Rok za završetak prve faze gradnje je 60 dana. Ovim proširujemo djelatnosti kompanije na proizvodnju opreme za tretman pitkih voda, prečistača otpadnih voda i industrijskih voda, cjevovoda, sistema za navodnjavanje, pumpne i hlorne stanice te paketna postrojenja za biološko pročišćavanje otpadnih voda. Industrijska zona Binježevo koja se nalazi na zapadnom ulazu u Sarajevo je odlična lokacija. Zahvaljujem se i Općinskoj administraciji na čelu sa načelnikom Ejubovićem koji su uradili sve što je potrebno da krenemo u realizaciju naše ideje. Proizvodnja bi trebala početi negdje sredinom 2017. godine. Trenutno u ovoj oblasti imamo 30 uposlenih, a po završetku projekta zaposlit ćemo još 10 osoba, kazao je Gabela.

– Projekti koji donose nova radna mjesta su naš prioritet. Za investitiore smo tu 24 sata u sedmici na raspolaganju. Trudimo se da što bolje uredimo naše industrijske zone kako bi privukli ulagače i ponudlili im najbolje uslove. Naravno da sve to prati učinkovita općinska administracija, istakao je načelnik Ejubović, sopćeno je iz Općine.

 

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com