Vi ste ovdje
Home > Obrazovanje i odgoj > Nauka i tehnologija > Giessen: Nijemci organizuju naučnu konferenciju o ćevapima

Giessen: Nijemci organizuju naučnu konferenciju o ćevapima

U pozivu na konferenciju se navodi da se pozivaju istraživači sa radovima o načinu širenju hrane i jela iz jednog mjesta u druga, sa posebnim osvrtom o tome kako je kebab postao ćevapčići

  – Istraživački centar njemačkog Univerziteta Giessen od 17. do 19. septembra 2015. godine u gradu Giessen organizuje naučnu konferenciju pod nazivom “Od kebapa do ćevapčića: Hrana u osmanskoj Evropi”, javlja Anadolu Agency (AA).

Cilj naučne konferencije je razviti odnose između akademskih disciplina Turskih studija i Južno-istočnih evropskih studija kao i evropske historije.

Također, na konferenciji će se izlagati radovi o opisu i značenjima hrane u vrijeme osmanske vladavine u Evropi i utjecaju osmanske kuhinje na evropske zemlje.

Očekuje se da istraživači izlažu radove o načinu pripremanja i konzumiranja hrane u vrijeme osmanskog perioda i utjecaju na konstrukciju društvenih i vjerskih pripadnosti.

U pozivu na konferenciju se navodi da se pozivaju istraživači sa radovima o načinu širenju hrane i jela iz jednog mjesta u druga, sa posebnim osvrtom o tome kako je kebab postao ćevapčići.

Svi zainteresirani za učešće na međunarodnoj konferenciji se mogu prijaviti do 15. decembra ove godine.

 

Akos.bA/AA

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top