Vi ste ovdje
Home > Obrazovanje i odgoj > Nauka i tehnologija > Firma Tring iz Gračanice: Želimo zadržati bosansku pamet u BiH

Firma Tring iz Gračanice: Želimo zadržati bosansku pamet u BiH

Kompanija Tring iz Gračanice, koja je nedavno postala poznata široj bh. javnosti po tome što je proizvela prvi bh. računar, nastavlja s širenjem proizvodnje i prijemom novih radnika.

Kompaniju je ovih dana obišla delegacija Vlade Tuzlanskog kantona koja se uvjerila da ova kompanija radi po najvišim standardim i da se koriste najmodernije tehnologije, piše BiznisInfo.

Ovo preduzeće je trenutno vodeći proizvođač fiskalnih sistema za područje Federacije i ponuđač kvalitetnih proizvoda, usluga i rješenja iz oblasti informatike, elektronike i mašinstva.

Vlada Tuzlanskog kantona je preko Ministarstva za boračka pitanja prepozala važnost kompanije i putem kreditne boračke linije osigurala sredstva za zapošljavanje nova tri radnika.

Firma Tring osnovana je 2002. godine od kada bilježi konstantan finansijski rast i stručno napredovanje. Osim toga, veoma su ozbiljni i izvoznici. Također je bitno što su zaokružili kompletan tehnološki postupak – od projektovanja do finalog proizvoda.

Tring trenutno upošljava 38 radnika, uključujući pripravnike. Od toga su 23 mladi ljudi s višom i visokom stručnom spremom.

– Tring je specifičan po tome što je jedna od strategija firme da se bosanska pamet zadrži u BiH, da se osiguraju radna mjesta, da nam ljudski resursi ne idu vani trbuhom za kruhom, rekao je direktor ove firme Nihad Hadžihasanović.

BiznisInfo

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com