Vijesti iz zemlje

Film “Svjedoci prošlog vremena” bit će prikazan i u Sarajevu

Dugometražni film “Svjedoci prošlog vremena”, produkcijske kuće “Režiser“ iz Tuzle na čelu s producentom Muhammedom Mahmutovićem, nakon Tuzle i Živinica,Kalesije gdje je naišao na odličan prijem publike, bit će prikazan i u Sarajevu.

“Svjedoci prošlog vremena” je dugometražni igrani film, kojeg je podržala Luksemburška fondacija, čiji je jedini uslov bio da se film titluje na francuskom jeziku.
 
Film je okupio na desetine glumaca i statista različitih uzrasta. Film nas nostalgično vraća u vrijeme 70-tih i 80-tih godina prošloga vijeka. U središtu radnje filma su igre kojima su se djeca igrala nekada prije pojave mobitela i interneta. Nastoje se prikazati tradicionalne dječije igre kao što su igranje lastiša, skakanje u vrećama, praćke, strijele, klikeri, štrik, između dvije vatre. Osim što se želi ukazati na značaj sporta kod djece kroz film je provučena priča o našoj kulturi i tradiciji. Film prikazuje naše stare običaje, narodnu nošnju muslimana i katolika s ovih prostora. Sniman je na nekoliko lokaliteta : na lokalitetu „Zaštićeni Pejzaž Konjuh“ u Banovicima, Lukavcu, Živinicama, Majevici, Tuzli, Kalesiji, Sarajevu, Cazinu i Crnoj Gori.
 
Cijena ulaznice je 7.00 KM. Kontakt za kupovinu ulaznice 062 394-043. Ulaznice će se moći kupiti I na dan prikazivanja, a najbolje je da rezervišete ulaznice na navedeni broj. Film je namijenjen za sve uzraste i generacije, uz poštivanje Covid mjera.
Film će biti prikazan u Multimedijalnom centru – Kino Igman , Hrasnicka cesta 26.februara u 18,00 sati.
 
akos.ba
 

Povezani članci

Back to top button