Uncategorized

Fašizam u Bosanskoj Dubici i jezive prijetnje na društvenim mrežama nemaju opravdanja

Policija iz RS-a u slučaju hafiza Amira Mahića i u sličnim slučajevima je bila više nego brza, a mediji u tom entitetu su danima uz pomoć lokalnih i entitetskih političara, pa i samog predsjednika RS-a Milorada Dodika, crtali metu na čelo glavnom imamu Medžlisa Islamske zajednice Kozarac.

Ali zato ni mediji, niti nadležni organi ne reagiraju na otvorene prijetnje Bošnjacima u Bosanskoj Dubici, kako na video koji smo objavili, a koji su kasnije preuzeli i drugi mediji u Bosni i Hercegovini, tako i na sramne prijetnje i jezive poruke na društvenim mrežama kojima su Bošnjaci danima izloženi.

Izljeve mržnje i fašizma na ulicama Bosanske Dubice i na društvenim mrežama akteri pokušavaju opravdati različitim razlozima.

No, fašizam i zlo nemaju opravdanja. Kada se prijetnje sa ulica ili iz virtualne realnosti ostvare u fizičkom obliku, tada bi već moglo biti kasno.

Količina prijetnji upućenih Bošnjacima i njihova nekažnjivost znak su “normalizacije” mržnje prema Bošnjacima u javnom prostoru.

Kako to da na ovakve otvorene prijetnje Bošnjacima nema nikakve reakcije državnih organa vlasti i sigurnosno-policijskih agencija?

(N.H. / Preporod.info)

Povezani članci

Back to top button