Kulinarstvo

Eksperimenti u kuhinji: Jeste li čuli/kušali za čips od jabuke?

Da nije eksperimenata, teško da bi bilo i čuda. Zato su kuhinje prava mjesta za naše male laboratorije. Jeste li čuli za čips od jabuke?

 

Najljepše je ono neplanirano, kada uopće ne razmišljamo kakvo jelo danas želimo kuhati, nego samo počnemo sa jednom namirnicom i dodajemo ostale. Nekada zaista zna ispasti „masterpiece“, koji je jednostavno neponovljiv.

 

 

Čudno ali istinito, eksperimentišite u svojoj kuhinji !

Spremni ste da isprobate nova jela, nove okuse ? Kreirajmo nove ideje, nove poslastice, a recepte i upute ostavite sa strana, jer hrana zaista jeste „čudo“, čudo sa kojim se stvara nešto neprocjenjivo.

Pa evo jedan od brojnih recepata koji se razlikuje od svih poslastica koje ste do sada pravili i probali.                                               

Volite eksperimentisati u kuhinji? Probajte napraviti čips od jabuke!

Za sve one koji vole eskperimentisati u kuhinji, ili pak samo probati nove okuse…

Sastojci:

jabuke

jabučni ocat

šećer

cimet

voda

Priprema:

– Lagano zagrijati dvije kašike šećera i četiri kašike vode.Kad se šećer otopi, dodajte pola kašike jabučnog octa i malo cimeta te maknite s vatre.

-Jednu veću jabuku prepolovite, izvadite sjemenke i narežite na tanke ploške.

-Jednu stranu ploške umočite u sirup od šećera i složite na pleh obložen papirom za pečenje tako da namočena strana ploške bude prema gore.

-Pecite ih u pećnici na 100°C dok ne postane hrskavo, otprilike sat vremena.

 

msplus.ba

Povezani članci