Liderstvo i menadžment

Omogući ljudima susret sa svojim pravim licem!

Koliko samo snage i energije čovjek tokom života uloži da sakrije sve one loše stvari u sebi, potiskuje ih, gura duboko u podsvijest i ne da im na površinu.

A kada se približi drugima sve snage i sposobnosti upire da bi onaj mali izdanak dobra koji je njemu pokazao što većim, dobio neku pohvalu za njega, da bi njime opravdao sve ono što jest i što se prikazuje da jest. Koliko vremena čovjek uloži u ljepotu licu, britkost uma, snagu mišića i dojam koji će kod drugoga stvoriti umjesto da poradi malo na svojim osobinama i navikama, na onom što on doista jest.

Cijelo vrijeme gradimo neki fascinantni mit kod sebe, pokazujemo drugima krasote naše fasade sakrivajući ispod nje trulež naših misli i osjećaja. A onda kada ostanemo sami čudimo se zašto smo slomljeni, depresivni, frustrirani i osjećamo nemoć što naš svijet nije onakav kakav želimo da bude. Umjesto da radimo na ravnoteži unutarnjeg i vanjskog, onoga kakvi želimo ispasti u tuđim očima i kakvi doista jesmo.

Koliko je samo laži bačeno pred druge da bi štitio svoju ranjivost, dokazao svoju vrijednost, branio svoj ego, a ništa od toga nije bilo potrebno. Dopusti ljudima da te poštuju onakvog kakav jesi, omogući im susret sa svojim pravim licem, a ne s nekom maskom. Ta ne moraš se nikome dokazivati, još manje pravdati, a pogotovo ne igrati onako kako drugi kažu. Tvoja jedinstvenost je tvoj dar kojega trebaš razvijati i njegovati a ne ga zbog nekih drugih koji ni sami ne znaju tko su i što su uništiti.

Koliko samo vremena i energije čovjek tokom života potroši na skrivanje svog pravog lica, opravdanje svojih starih laži, umanjivanje pogrešaka koje je počinio, umjesto da samo jedan mali dio svega toga uloži u izgradnju karaktera kakvog bi želio imati i sposobnosti s kojima bi se želio dičiti. Ne trebate se boriti sa slikom drugih o vama, borite se sa slikom kojom imate o sebi, nju izgradite, samopouzdanje ojačajte, potencijale izbrusite. Promjena će biti i više nego vidljiva.

Mario Žuvela

Povezani članci

Back to top button