Vi ste ovdje
Home > Magazin > Video > Dževad Poturak – Bitno je biti Bošnjak! VIDEO

Dževad Poturak – Bitno je biti Bošnjak! VIDEO

{youtube}gx01j5NyMzU{/youtube}

Bošnjački pokret ovih dana realizira planirane aktivnosti u kontekstu snimanja audio i video spotova prominentnih sportista, estradnih umjetnika i javnih ličnosti u bošnjačkom narodu sa porukama odazivanja na popis stanovništva u Bosni i Hercegovini.

Dževad Poturak je jedan od najboljih K-1 boraca u Bosni i Hercegovini, kojeg mnogi nazivaju i BH Machine . Veliki perfekcionista koji sport voli srcem i velika enigma za protivnike. Brzina i razoran udarac su mu najjači aduti.

Rođen je u Sarajevu 20. septembra 1977. godine. Prve korake naučio je u karateu. Trenirao je i full-contact, kickboxing i tajlandski boks. Bio je višestruki prvak BiH u sva tri sporta. Karijeru je započeo prije deset godina, tačnije 10. maja 2002. godine, spektakularnom brobom u sarajevskoj Skenderiji protiv Dragana Jovanovića iz Srbije.

U međuvremenu je nanizao oko 70 borbi, od kojih je u 48 pobijedio (30 nokautom), uz 16 poraza, dva remija i jedan meč koji je proglašen nevažećim (protiv Alana Ngalanija u Las Vegasu prošle godine). Tokom karijere svlačionicu je dijelio sa borcima koje je mogao gledati samo putem televizije. Meč sa šampionom Brazila završio je pobjedom za samo 45 sekundi.

Viceprvak svijeta u kickboxingu postao je 2001. Dvije godine poslije postao je prvak Europe u Tajlandskom boksu, WKA organizacija. U 2004. godini počinju prvi uspjesi kao K1 borca. Veliki trag ostavile su i njegovi trijumfi protiv renomiranih i uglednih boraca Melvina Manhoefa i Jorgena Krutha.

 

 

Sponzor audio i video spotova je općinski načelnik Bihaća mr.sc. Emdžad Galijašević.

bosnjacki-pokret.org

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top