U FokusuVijesti iz zemlje

Džamija i bunar u Obali Slonovače nositi će ime Merjeme Salkić

“U mjesecu februaru, nekoliko aktivista/humanista pokrenulo je akciju za izgradnju džamije sa bunarom u dalekoj afričkoj državi Obali Slonovače.

Dobri ljudi dali su svoj doprinos i svojim imecima učestvovali u ovom hairli projektu. Iako, neizmjerno sretni, zbog realizacije projekta, tužni smo, jer smo ovih dana, na putu za mekteb, izgubili jednu malu, čistu dušu. Izgubili smo našu malu mu’minku, Bošnjakinju, Merjemu Salkić.

Uz molbu Allahu, dž.š., da sačuva našu djecu, odlučili smo da našu, bosansku džamiju nazovemo “Džamija Merjeme Salkić iz Bosne”.

Pored džamije, dozvolom njenih roditelja, naš 100-ti bunar nosit će ime ovog dragog bića” piše uz hastage #Nasa_dzamija_je_dobila_ime preko kojeg na društvenim mrežama možete pratite ovu kampanju.

Da podsjetimo, grupa pojedinaca i udruženja građana godinama sakupljaju sredstva za izgradnju bunareva u Africi i upravo 100-ti bunar će nositi ime mektebskog bulbula – Merjeme Salkić iz Maglaja koja je nastradala u povratku iz mekteba kući u subotu (12.02.2017.), dženaza je klanjana dan poslije.

Ko želi  da se uključi u ovaj projekat možeda se javi nekom od koordinatora:
Trenutno je budžet za ovaj projekat pupunje oko 65 %.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button