Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Ostale aktivnosti > Članice AKOS-a i Svitanja na druženju u Vlakovu

Članice AKOS-a i Svitanja na druženju u Vlakovu

Druženje u Džematu Vlakovo uz predavanje na temu Poslovna inteligencija i povećanje sive mase

U subotu, 13. februara 2016. godine džemat Vlakovo (Ilidža) je ugostio članice udruženja Svitanje, AKOS-a i administratorice portala Divithana. Cilj ovog druženja je uspostavljanje prijateljstva i zajedničke suradnje pri realizovanju budućih projekata.

Ovaj džemat je organizovao te večeri predavanje na temu: Poslovna inteligencija i povećanje sive mase koju je predstavio prof. Edin Tule.
Profesor je ovu temu iznio na zanimljiv način, spominjući ajete iz Kur'ana, povezujući ih sa svakodnevnim situacijama i potičući na razmišljanje prisutne.

Kur'an je knjiga u kojoj ništa nije izostavljeno i u kojoj ćemo pronaći odgovore na svako pitanje ili životnu dilemu. Profesor je govorio i da su naša svakodnevnica Safa i Merva, između kojih trčimo i tražimo izvor zemzem vode. Šanse i prilike trebamo tražiti u simbolima i moliti Gospodara da nas preko Njegovih stvorenja i simbola poduči.

Koliko ljudi ima koristi od mog postojanja – pitanje koje trebamo sami sebi redovno postavljati, kao i način na koji trebamo razmišljati kako bismo radili na izgradnji našeg nefsa. Potrebno je prisjećati se da sve što nam treba imamo već u sebi i da radimo na tome da obogatimo ovaj svijet. To možemo ostvariti kroz fokus, a mi taj fokus gradimo kroz namaz. Trebamo imati na umu da ako želimo ostvariti uspjeh da pored redovnih namaza obavljamo i nafile.

Džemat Vlakovo je pokazao veliku srdačnost i gostoljubivost, što je izazvalo obostranu želju za daljim druženjima, razmjenjivanjima iskustava i zajedničkom radu na uspostavljanju novih ideja.

Piše: Sadžida Kosovac

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top