Kultura i obrazovanje

Centar za razvoj socijalnog poduzetništva uspješno realizirao projekat CRSP Business Academy

U nedjelju, 09. oktobra, u Međunarodnom centru za djecu i omladinu, Grbavica uspješno je održan posljednji dan ovogodišnje CRSP Business Academy, edukativnog programa u organizaciji Udruženja „Centar za razvoj socijalnog poduzetništva“ koji je podržan od strane Općine Novo Sarajevo.

Projekat je namjenjen za nezaposlene građane Općine Novo Sarajevo koji su godinu dana ili duže na birou, te koji aktivno traže posao.

Cilj projekta je pružanje učesnicima neophodno znanje za pokretanje i vođenje vlastitog biznisa, te načina na koje mogu finansirati svoje poduzetničke projekte.

Projekat za 25 učesnika, među kojima su bili nezaposleni i mladi ljudi, je imao kontinuiranu tendenciju rasta gdje smo imali pozitivne utiske i završene biznis planove.

CRSP Business Academy podrazumijevala je upoznavanje učesnika sa 9 modula, koje je trener Valdet Peštalić smatrao neophodnim znanjem za pokretanje i vođenje vlastite firme. Kroz timski rad i aktivan angažman na različitim interaktivnim radionicama, učesnici CRSP Business Academy su radili na sticanju novih znanja i vještina.

Na zatvaranju programa učesnicima su se obratili gospodin Faruk Pršeš, savjetnik načelnika za društvene djelatnosti, koji je u svom obraćanju istakao važnost neformalnog oblika edukacije i poželio sreću svim prisutnim u daljnjoj profesionalnoj karijeri.

Također, u ime udruženja “Centar za razvoj socijalnog poduzetništva” prisutnim se obratio Adi Puran, koordinator programa CRSP Business Academy, koji se zahvalio Općini Novo Sarajevo na podršci projektu i dodijelio nagrade za najbolje napisane poslove planove.

Koordinator je izrazio želju da se stečeno znanje iskoristi, te je obećao podršku Udruženja Centar za razvoj socijalnog poduzetništva svim učesnicima, ukoliko im bude potrebna.

crsp.ba

Povezani članci

Back to top button