Ekonomija

Borut Pahor, predsjednik Slovenije dolazi na Sarajevo Business Forum 2018

Predsjednik Republike Slovenije, Borut Pahor dolazi na 9. Sarajevo Business Forum, koji će se 25. i 26. aprila održati u Sarajevu, potvrdili su organizatori. Kao visoka zvanica i gost vodeće poslovno-investicijske konferencije Jugoistočne Evrope prvog dana Foruma, u zgradi Parlamenta BiH planirano je da održi govor u posebnom obraćanju u ime  Republike Slovenije, članice Evropske Unije.

U pratnji aktualnog predsjednika Republike Slovenije i bivšeg predsjednika Vlade Republike Slovenije, dolazi i ministar ekonomskog razvoja i tehnologije Republike Slovenije, Zdravko Počivalšek, koji će isti dan biti jedan od učesnika panela „Western Balkans Six Regional Economic Area – Thriving with the EU“.

Inače, prvog dana Foruma, održat će se dva panela posvećena temama regionalne saradnje i napretka šest ekononomija država zapadnog Balkana sa Evropskom Unijom, kao i predstavljanju Jugoistočne Evrope kao internacionalnog koridora prema EU.

Dolazak na 9. Sarajevo Business Forum, koji organizuje Bosna Bank International (BBI) Sarajevo u saradnji sa Islamic Development Bank Group, a pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine, iz ove zemlje najavili su i privrednici.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button