Moj vrtVijesti iz zemlje

Besplatna edukacija o plasteničkoj proizvodnji i proizvodnji povrća

Općina Novi Grad Sarajevo organizira besplatne edukacije i tematska predavanja iz oblasti poljoprivrede u saradnji sa Tehnološkim fakultetom iz Tuzle.

Predavanje će održati  docent dr.sc. Emir Imširović, predavač na predmetima: Uvod u poljoprivrednu proizvodnju, Fitopatologija i Proizvodnja povrća u zatvorenom prostoru na Odsjeku agronomije Tehnološkog fakulteta u Tuzli.

U sklopu edukacije održat će se dva teoretska predavanja i praktična nastava, a polaznicima će biti dodijeljeni certifikati, kao i prezentacija u elektronskoj formi.

Prvo predavanje o proizvodnji povrća u zatvorenon i otvorenom prostoru, sa aspekta konvencionalne i organske proizvodnje; hidroponski uzgoj povrća i biološke metode u zaštiti povrća, održat će se u srijedu, 6. juna, u 17 sati u sali Općinskog vijeća. O terminima održavanja ostalih predavanja,  polaznici će biti naknadno obavješteni.

Građani zainteresirani za prisustvovanje na edukaciji  mogu se prijaviti do 05.06.2018. godine  uz dostavljene  podatke: ime i prezime, adresa stanovanja, zanimanje, godina rođenja, kontakt telefon i email, putem  e-maila: poljoprivreda1@novigradsarajevo.ba ili na kontakt telefon: 033 291-253.

Povezani članci

Back to top button