Vi ste ovdje
Home > Bajram > Beograd: Veliki broj vjernika klanjao bajram-namaz

Beograd: Veliki broj vjernika klanjao bajram-namaz

Reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović rekao je da je čovek ono što Alah najviše voli i da nema života bez čoveka.

“U ovom danu, kada se odričemo nečega, moramo znati čega i zašto. Žrtvuje se ono što ti je drago, što voliš i za čim čezneš”, rekao je Nasufović tokom molitve.

BEOGRAD, Srbija – 01. septembar 2017.: Veliki broj vernika klanjao je danas bajram-namaz u Bajrakli džamiji u Beogradu, čime je počela proslava Kurban-bajrama ( Anadolu Agency – Milos Miskov )

Nasufović je u bajramskoj poslanici, koja je predstavljena juče, poručio da milioni muslimana u svetu taj praznik dočekuju rasuti zbog rata i pozvao one koji žive u miru da ne dozvole da praznik dočekaju posvađani sa članovima svoje porodice.

“Milioni muslimana danas ne bajramuju u svom domu i domovini. Pred strahotama rata rasuti su po celom svetu i žale za svojim najmilijima, a najviše za svojom stradalom decom. Zato, braćo i sestre, vi koji živite u miru i u svojem domu i domovini, ne dozvolite sebi da ovaj Bajram dočekate u svađi sa bračnim drugom i članom porodice”, naveo je Nasufović u poslanici.

BEOGRAD, Srbija – 01. septembar 2017.: Veliki broj vernika klanjao je danas bajram-namaz u Bajrakli džamiji u Beogradu, čime je počela proslava Kurban-bajrama ( Anadolu Agency – Milos Miskov )

On je pozvao muslimane da se odreknu svog ega, “raznih i praznih izgovora, umišljenog ponosa i izmišljenog principa o pravilima života” i da to bude njihova žrtva radi mira i sloge u kući i pozvao muslimane da se mole za svoje bližnje, ali i za nepoznate.

Bajramska sofra će biti organizovana u 17.30 u Zemun polju, gde je pre nekoliko meseci, uoči ramazana porušen objekat koji je gradila Islamska zajednica.

Islamska zajednica će u ponedeljak podeliti pet tona mesa migrantima u centrima za azil.

akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top