Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > BBI oborila rekord u broju poslanih poruka na aplikaciji Viber

BBI oborila rekord u broju poslanih poruka na aplikaciji Viber

 U samo jednom danu, broj preuzimanja stickera je premašio 30 hiljada, te je sa cifrom od preko pola miliona (500.000) poslanih stickera oboren rekord u Viber sticker kampanjama, što ovu kampanju čini najuspješnijom kampanjom u segmentima downloada stickera, poslanih poruka te dosega do krajnjih korisnika na tržištu Bosne i Hercegovine, potvrđeno je iz kompanije Viber Media S.à r.l..

 Kompanije već odavno koriste online kanale za izgradnju brenda i komunikaciju sa klijentima. Međutim, u posljednjih par godina, Viber je postao vrlo važan kanal jer pruža niz mogućnosti, od onih interaktivnih i zabavnih kao što su Viber stickeri, pa do konkretnih rješenja (chatbotovi) koja za cilj imaju unaprijediti komunikaciju kompanije i korisnika i podići je na potpuno novi nivo.

U Bosni i Hercegovini se mjesečno pošalje preko 100 miliona različitih stickera, a ova komunikacijska mreža je broj jedan u BiH, ispred Facebook Messengera, Whatsappa i drugih, sa udjelom preko 65% korisnika .

BBI banka je prošli mjesec uspješno realizirala Viber sticker kampanju. Kroz kampanju se pojavljuju različiti stickeri koji su bliski ljudima i koji imaju primjenu u svakodnevnom životu pa ih korisnici rado upotrebljavaju.

Pored stikera omogućena je i usluga chatbota, usluga koja korisnicima kroz komunikaciju sa BBI Viber Asistentom omogućava lakšu i bržu komunikaciju sa Bankom.

Na ovaj način korisnici i klijenti Banke na jednom mjestu imaju odgovore na najčešća pitanja o proizvodima i uslugama Banke, te se mogu na jedinstven način zabaviti i komunicirati sa prijateljima na Viberu.

 Cilj implementacije Viber sticker kampanje je, pored želje da Banka ponudi inovativna i učinkovita rješenja kroz izgradnju chatbota i da se približi korisnicima i podstakne jednostavnu interakciju među njima.

“Raduje nas da smo uspjeli osmisliti i realizovati kampanju koja za cilj ima unapređenje i olakšanje komunikacije putem BBI Viber Asistenta sa našim klijentima, ali i drugim građanima Bosne i Hercegovine koji se žele informisati o širokom spektru usluga i proizvoda koje Bosna Bank International nudi na tržištu.” – istaknuo je direktor Marketinga i komunikacija BBI banke, Dino Selimović.

Bitno je naglasiti da je stickere moguće preuzeti samo za vrijeme trajanja kampanje, ali koristiti i po završetku iste. BBI Viber stickere još uvijek možete preuzeti OVDJE.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top