Aromatični krompir
Krompir je najpoznatije i najčešće upotrebljavano povrće na svijetu. Domaćice ga spremaju na razne načine, a krompir je toliko prilagodljiv da ide uz sve namirnice. Ova namirnica je vrlo jeftina i odličan je izvor ugljikohidrata koji vam daju energiju.
Za današnji recept potrebno Vam je:
Krompir (manji komadi)
Maslinovo ulje (1-2 kašike)
Maslac sa bijelim lukom
Začini po želji (peršun , majčina dušica, koriander, curry, kurkuma, vlasac, divlji bijeli luk)
So i biber po želji
Priprema:
Maslac ostavite na sobnoj temperaturi, dodajte mu sitno isjeckan bijeli luk i peršun, izmiješajte i koristite za razna jela. U ovom slučaju ga koristite da začinite krompir nakon pečenja.
Krompir pecite s korom u zatvorenoj tepsiji dok ne bude napola pečen, a onda otkrijte i pecite još dvadesetak minuta.
Kada je pečeno pospite začinima, maslinovim uljem i dodajte pripremljeni maslac.
Servirajte sa mladim sirom i salatom po želji.
akos.ba i dobrekalorije.ba