Kultura i obrazovanje

AKOS organizovao seminar “Buđenje ambicija”

Asocijacija za kulturu obrazovanje i sport – AKOS  je dana 23.04.2017. je u Sarajevu organizovala  jednodnevni seminar na temu „Buđenje ambicija“. Ovo je prvi seminar ovogodišnjeg ciklusa za volontere pridruženih članica AKOS-a.

Seminar je održan u prostorijama Centra za lično i profesionalno usavršavanje, a okupio je više od 23 učesnika koji su došli iz Sarajeva i Živinica.

Seminar je organizovan u formi radionica u kojima su učesnici podjelili vlastita mišljenja. Treneri su bili Adnan Ljevo, Nihad Kurtić, Emina Ašćerić-Selimović i Azra Sijerčić-Dacić.

Organizatori su imali za cilj da omladini, koja je predstavljala najveći broj učesnika, prenesu osnovne pojmove i polazne tačke za buđenje ambicija, odnosno pretpostavke za uspjeh u današnjem vremenu i društvu u kojem nailaze na različite izazove i prepreke.

Ovoj je prvi od četiri planirana seminara koje organizuje AKOS za volontere pridruženih članica, a učesnici će na kraju godišnjeg programa biti bogatiji za mnogobrojne životne vještine i kao takvi će moći pružiti veliki doprinos našoj zajednici.

Najveće promjene kreću upravo od pojedinaca, a ovakvi seminari su svakako jedan od malih, ali sigurnih koraka ka popravljanju našeg stanja.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button