Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Kultura i obrazovanje > Akos Most: Održan seminar na temu pisanje projekata po standardima EU

Akos Most: Održan seminar na temu pisanje projekata po standardima EU

U organizaciji udruženja „Akos Most“ iz Sanskog Mosta, organizacije „Dirhem“ te multimedijalnog servisa „Exitmedia“, proteklog vikenda je u Sanskom Mostu održan seminar na temu “Pisanje projekata po standardima Evropske unije”.

Inače, spomenute nevladine organizacije su članicama Koordinacije bošnjačkih nevladinih organizacija (KBNVO). Predavač seminara bio direktor Odjela za edukaciju u Agenciji za certificiranje halal kvalitete BiH, Veldet Peštalić.

Peštalić je istakao kako će nakon ovog višednevnog seminara polaznici savladati osnovnu metodologiju iz ove oblasti, te biti educirani za pisanje kvalitetnih projekata. Na prvom susreti prije dvije sedmice učesnici su nakon teorijskog dijela seminara podijeljeni u radne grupe te su pristupili pisanju konkretnih projekata, a na drugom susretu izvršeno je ocjenjivanje projektnih radova.

Peštalić je naglasio kako je poznavanje načina i modela pisanja projekata danas osnov moderne pismenosti, te ga je neophodno poznavati. Prema njegovim riječima, Bosni i Hercegovini se već sada nude značajna sredstva iz raznih međunarodnih i domaćih finansijskih fondova, ali je problem nedostatka kvalitetnih projekata ili znanja kako se oni pišu.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top