Humanitarni rad

AKOS i Svitanje organizovali iftar u Ustikolini

U petak, 08. juna 2018. u Turhan Emin begovoj džamiji u Ustikolini upriličen je zajednički omladinski iftar i druženje. Organizator ovog iftara bilo je udruženje ’’Svitanje’’ Sarajevo, pridružena članica AKOS-a, u saradnji sa Medžlisom IZ Ustikolina.
Pored gostiju iz Sarajeva, te mladih iz Ustikoline, ovom predivnom druženju i iftaru, prisustvovali su i aktivisti Asocijacije mladih MIZ Goražde.

 Inače, ovo je četvrti tradicionalni iftar koji u saradnji sa omladinom Medžlisa IZ-e Ustikolina i Goražde organizuju AKOS i Svitanje iz Sarajeva.

Prisutnim su se obratili Adnan Ljevo, predsjednik Udruženja Svitanje i Admir Iković.

Pored zajedničkih omladinskih iftara, od 2014. godine AKOS i Svitanje nastoje svake školske godine u svoj projekat podjele školskog pribora uključiti i učenike određenih osnovnih škola sa područja Bosansko-podrinjskog kantona, te podijeliti borošuru ’’Ramazanski biserni niz’’ i predbajramske poklon pakete za građane ovog kantona.


Ovom prilikom zahvaljujemo se Medžlisu IZ-e Ustikolina i mladima iz AM MIZ Goražde koji su uvijek tu u pomoći oko organiziranja naših zajedničkih iftara, ali i realizacije drugih pomenutih korisnih projekata koje realiziraju AKOS i Svitanje na području Bosansko-podrinjskog kantona.


Posebno se zahvaljujemo vrijednom prof. Admiru Ikoviću iz Ustikoline koji je vrlo uspješan domaćin i kordinator svih navedenih projekata koje realizira AKOS i Svitanje sa mladima BPK.


Gradimo mostove prijateljstva i međusobno se potpomažimo u dobru i čestitosti.
Akos.ba

Povezani članci

Back to top button