Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Humanitarni rad > Akcija “Dajte im razlog za osmijeh”: Preko 1000 školaraca će dobiti pune školske torbe

Akcija “Dajte im razlog za osmijeh”: Preko 1000 školaraca će dobiti pune školske torbe

Proteklog vikenda, 25. i 26. augusta 2018., volonteri Udruženja „Svitanje“ Sarajevo dežurali su ispred marketa radi prikupljanja školskog pribora za djecu istočne, zapadne i srednje Bosne. Dežure su realizovane na šest različitih lokacija. Rezultat akcije je prikupljen školski pribor za opremanje 1020 đaka, što je ujedno i najveći broj osiguranih kompleta do sada. Ovo je ujedno i jubilej, obzirom da projekat „Dajte im razlog za osmjeh“, u organizaciji Svitanja, slavi desetogodišnjicu.

Usporedo sa prikupljanjem, vrijedni volonteri su vršili i pakovanje pribora u ruksake, vodeći računa o razredu koje dijete pohađa.

Kao i svake godine, odziv na akciju je bio izuzetno dobar, što još jednom kazuje da je narod u Bosni i Hercegovini itekako osviješćen i da je spreman da učestvuje u humanitarnim akcijama i tako pomogne najugroženije kategorije. Putem dežura je skupljena velika količina pribora, svesaka, olovaka, pernica, slatkiša i ostalog, a ono što je nedostajalo, kupljeno je od novčanih donacija koje je Udruženje dobilo u tu svrhu.

Podjela potpuno opremljenih ruksaka bit će izvršena u subotu i nedjelju 1. i 2. septembra 2018., neposredno pred početak školske godine. Ovim putem zahvaljujemo svima koji su učestvovali u akciji i tako bili dio dobra za društvo u kojem živimo.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top