Sportske novosti

Edin Džeko nakon hat-tricka: Nismo ni blizu našeg maksimuma

Edin Džeko, kapiten fudbalske reprezentacije BiH sinoć je briljirao u trijumfu Rome nad Viktorijom Plzen u susretu drugog kola grupe “G“ Lige šampiona. On je na rimskom Olimpicu u trijumfu 5:0 postigao hat-trick, ali je nakon susreta izjavio da Roma nije ni blizu svog maksimuma, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Vučica“ je nakon dosta problema na otvaranju sezone nanizala tri pobjede. Savladali su Frosinone, zatim gradskog rivala Lazio i sada Viktoriju.

“Ovo je dobro za nas, jer smo igrali timski. Još uvijek nismo ni blizu našeg maksimuma, ali tri vezane pobjede nam podižu samopouzdanje. Svi moramo da radimo više“, kazao je Džeko i nastavio:

“Svaka utakmica Lige šampiona je teška. Sada imamo tri boda, ali su ostale još četiri utakmice da se odigraju. Dva susreta sa CSKA biće veoma važna za prolaz dalje.“

Nakon dva kola u grupi “G“ prvi je CSKA sa četiri boda, slijede Real i Roma sa po tri, dok Viktoria ima jedan.

Liga prvaka: Roma deklasirala Plzen

Sinoć su u okviru 2. kola Lige prvaka odigrane utakmice u grupama “E”, “F”, “G” i “H”, javlja Anadolu Agency (AA).

AEK Atina je u grupi “E” u Atini poražen sa 2:3 od Benfice. Golove za Benficu su postigli Seferović, Grimaldo i Semedo, dok je strijelac oba gola za AEK bio Klonaridis. Benfica je čitavo drugo poluvrijeme igrala sa igračem manje jer je Dias na kraju prvog poluvremena zaradio crveni karton.

U istoj grupi, Bayern Minhen je na “Allianz Areni” igrao neriješeno 1:1 protiv Ajax. Pogodak za Bayern je postigao Hummels, a za goste Mazraoui.

Olympique Lyon je u okviru grupe “F” na stadionu “Parc Olympique Lyonnais” u Lyonu remizirao 2:2 protiv Shakhtar Donetska. Golove za Lyon su postigli Dembele i Dubois, dok je oba gola za gostujući tim postigao Moraes.

Roma je u grupi “G” u Rimu slavila protiv Plzena sa visokih 5:0. Napadač BiH Edin Džeko je postigao Hat-trick, a u listu stijelaca još su se upisali Under i Kluivert.

U istoj grupi, CSKA Moskva je kao domaćin savladala Real Madrid rezultatom 1:0. Strijelac za domaću ekipu je bio Vlašić. CSKA je u šestoj minuti sudijske nadoknade ostao sa igračem manje nakon što je Akinfeev zaradio drugi žuti, automatski crveni karton.

Manchester United je u grupi “H” na “Old Traffordu” remizirao 0:0 protiv Valencije.

U mečevima koji su se igrali od 18:55 sati pobjede su upisali Manchester City i Juventus.

Manchester City je grupi “F” u gostima kod Hoffenheima slavio sa 2:1.

U grupi “H”, Juventus je u Torinu bez mnogo problema savladao Young Boys rezultatom 3:0. Meč je obilježio Paulo Dybala koji je postigao hat-trick, njegov prvi u karijeri.

U srijedu je na programu osam mečeva, a sastaju se Lokomotiv Moskva – Schalke, PSG – Crvena zvezda, Atletico Madrid – Club Brugge KV, Dortmund – Monaco, Porto – Galatasaray, Napoli – Liverpool, PSV – Inter i Tottenham – Barcelona.

Akos.ba

Povezani članci

Provjerite također
Close
Back to top button