Kulinarstvo

Pileći paprikaš sa krompirom

Potrebno je:

1 pile

1 kg krompira

1 dl ulja

1 mrkva

1 paradajz

1 kašičica paradajza iz tube

2 glavice crnog luka

1 paprika

aleva paprika

peršunov list

mljeveni biber

so

Priprema:

Očišćeno pile isjeći na komade i oprati.

Na zagrijanom ulju propržiti sitno isjeckan luk, dodati na kolutove isječenu mrkvu, isječenu papriku, meso, posoliti po ukusu, sipati pola čaše vode i dinstati uz povremeno dolivanje vode. Kada je meso upola kuhano dodati kašičicu paradajza iz tube, malo aleve paprike, očišćen i na kocke isječen krompir, naliti pola litra vode i sve zajedno kuhati dok ne bude gotovo.

Kuhan paprikaš skinuti sa vatre, umješati pola kašičice sitno isjeckanog peršunovog lista i malo mljevenog bibera.

recepti.com

Povezani članci