Uncategorized

Recept dana: Brzo&Fino Vegy pasta

Priprema 20 min
Kuhanje
35 min
Serviranja
6 porcija

Sastojci:
500g tjestenine
200g brokule
200g kelja
200g mrkve
500g Brzo&Fino vrhnja za kuhanje Lagano 10%
125g rastopljenog putera
150g naribane gaude ili edamera
300g Galbani mozzarelle
origano, peršun, luk i češnjak u granulama
so i biber

Priprema:

Vodu posoliti i u njoj skuhati tjesteninu al dente. Višak ocijediti, a tjesteninu položiti na dno u vatrostalnu posudu. Posoliti i pobiberiti.
Dodati komade kuhane brokule i mrkve, kao i blanširani i ocijeđeni kelj. Po želji, smjesi dodati naribani sir. Sve sastojke dobro promiješati. Preliti Brzo&Fino vrhnjem za kuhanje i rastopljenim puterom.
Dodati kašičicu češnjaka u granulama. Sve dobro promiješati i pokriti mozzarelom. Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 175 stepeni oko 30 minuta.

Brzo&Fino i Akos.ba

Povezani članci