KulinarstvoU Fokusu

Recept dana: Neobično punjeni patlidžani i piletina

Potrebno (za 2 osobe):

• 2 patlidžana srednje veličine
• 2 komada pilećih prsa
• 2 mrkve
• 3-4 struka mladok luka (ili glavica crvenog nasječena na tanke listiće)
• maslinovo ulje
• so, biber

Priprema:
• Nasijecite patlidžane i prsa po dužini, po mogućnosti da ne dođete do dna, nego otprilike do pola debljine. Patlidžanu odrežite plošku u onom dijelu koji ide na tepsiju da bi stajao, da se ne bi prevrtao.
• Nasijecite mrkvu po dužini na tanke listiće.
• U otvore redajte po listić mrkve i pero mladog luka (ili listiće crvenog luka).
• Polijte maslinovim uljem, posolite i pobiberite.
• Pecite u rerni na 200 stepeni C oko pola sata.

Savjet više:
• ako je patlidžan stariji obarite ga nakon što ga zarežete, pa tek onda punite
• možete puniti i zeljastim povrćem (blitva, špinat, rukola itd.), peršunom ili nekim drugim povrćem po želji

Servirajte sa svježom salatom.

Akos.ba i Dobrekalorije.ba

 

Povezani članci