Obrazovanje i odgoj

Konkurs Fondacije “Ljiljan” za dodjelu stipendija za školsku 2024./2025. godinu

Fondacija “Ljiljan” Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike raspisuje konkurs za dodjelu stipendija za studente svih fakulteta u Bosni i Hercegovini za školsku 2024/2025 godinu. Iznos stipendije je 500 USD, odnosno ekvivalentno u KM shodno kursu dolara nekoliko dana prije dodjele stipendija.

Za studente u Bosni i Hercegovini stipendije će se dodjeljivati u januaru 2025. godine sa naknadno dostavljenom informacijom stipendistima o tačnom mjestu i vremenu.

Fondacija će za 2024./2025. školsku godinu dodijeliti 100 stipendija u Bosni i Hercegovini. U slučaju većeg broja aplikacija koje zadovoljavaju uslove konkursa, Fondacija će dodijeliti i veći broj stipendija u slučaju dodatnog priliva sredstva za svrhu stipendija od donatora.

Rezultati konkursa će biti objavljen u decembru 2024. godine na internet stranici Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike www.izbsa.com.

Na istoj internet stranici objavljeni su Uslovi konkursa i sistem bodovanja za dodjelu stipendija Fondacije Ljiljan.

Pravo na stipendiranje imaju redovni studenti fakulteta u Bosni i Hercegovini sa prosjekom 8 i više, a prednost imaju socijalno ugrožena djeca i djeca ratnih vojnih invalida, djeca bez jednog ili oba roditelja, te djeca povratnika.

Konkurs ostaje otvoren do 15. novembra 2024. godine.

akos.ba

Povezani članci