Vi ste ovdje
Home > Kultura i tradicija > Umjetnost > Igrano-dokumentarni film ‘Ko je poslanik Muhammed a.s.’

Igrano-dokumentarni film ‘Ko je poslanik Muhammed a.s.’

Dva filma – jedna istina. Nakon uspješno završenog projekta snimanja igrano – dokumentarnog filma “Genocid u Prijedoru” web portal www.zlatniljiljan.org ulazi u sledeći projekat snimanja igrano – dokumentarnog filma “Ko je poslanik Muhammed s.a.w.s.”.

Snimaće se dva zasebna filma sa ovim naslovom. Jedan na švedskom a jedan na bosanskom jezikom. Predvidjeno vrijeme za realizaciju ova 2 filma je izmedju 6 mjeseci i jednu godinu dana. Okvirni plan ovog projekta je:

– Ukazivanje na napade na ličnost Allahovog poslanika kao što su izrade karikatura, optužbe za pedofiliju, terorizam i.t.d. i adekvatan odgovor na ove optužbe odredjenog broja švedske odnosno bosanske islamske uleme.

– Učestvovanje u filmu nekog iz židovske i kršcanske vjerske organizacije.

– Ukazivanje na ono sto su svjetski poznate historijske ličnosti rekli pohvalno o poslaniku Muhammedu s.a.w.s.

– Govor islamske uleme o životopisu poslanika Muhammeda s.a.w.s.

– U igranom dijelu filma će se snimati rekonstrukcije nekih dogadjaja kao što je demonstracija, neki dogadjaji iz života običnih muslimama, njihov govor i razmišljanja o napadima na ličnost Allahovog poslanika Muhammeda s.a.w.s.

– U filmu ce biti i animirani dio filma koji će prikazati arapski svijet ( grad, ljudi, životinje, svakodnevni život tog prošlog vremena).

Kada bude završen ovaj film će biti besplatno ponudjen svim tv kucama u BiH na prikazivanje. Biće organizovane premijere filma. Film ce biti u svojoj cijelosti postavljen na youtube a bice radjen i na dvd-u. Film na dvd-u će biti ponudjen islamskim organizacijama da ga besplatno dijele kao dawetski materijal. Pojedinim islamskim organizacijama će biti dozvoljeno da prodaju dvd po cijeni od 4 km za BiH i 4 eura za dijasporu sa time da zarada ide tim organizacijama za njihov islamski rad.

Strogo zabranjujemo svako privatno prodavanje dvd-a i ostvarivanje lične dobiti tom prodajom bez dozvole autora a dozvoljavamo kopiranje i besplatno dijeljenje ovog filma.

Poštovani, pomozite naš rad na ovom filmu vašim donacijama koje možete uplatiti preko paypala na: [email protected] i na poštansku adresu: Lilium Bosniacum Box 3161, 350 43 Växjö, Sweden

Na adrese svih sponzora će biti poslan dvd a u odjavnom dijelu filma će biti prikazana imena svih sponzora. Molimo Allaha dz.š. da ovaj film bude dokaz za nas na sudnjem danu a nikako protiv nas.

Web portal www.zlatniljiljan.org

akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top