Moja putovanja

6 destinacija koje su najljepše u proljeće

Pariz

Bilo bi pogrešno reći kako se grad svjetlosti isplati posjetiti samo u proljeće, kad je on toliko prekrasan da biste zauvijek ostali u njemu.

Ipak, u proljeće je grad najljepši, a dvorišta i vrtovi u cvatu neće vas ostaviti ravnodušnim. Jedno od takvih mjesta je i Luksemburški park, idealno mjesto za romantičnu šetnju.

Amsterdam

Još jedan europski dragulj je našao mjesto na ovom popisu. Amsterdam vrvi znamenitostima, a vrijeme u maju je prekrasno i sunčano. Cvijeće cvate svugdje oko vas, a na vama je samo iznajmiti bicikl i uživati u najbiciklističkijem gradu na svijetu!

Toskana

Kolijevka talijanske renesanse, regija koja je svijetu podarila Michelangela, Leonarda, Botticellija, Brunelleschija i mnoge druge. Fiirenca i Siena su dva draguljatakođer, Firenca je sa svojim muzejima i grad za one željne umjetnosti.

Viktorijini vodopadi, Zambija/Zimbabve

Ovi najveći svjetski vodopadi nalaze se čak i u sedam prirodnih svjetskih čuda, a smjestili su se na granici Zimbabvea i Zambije. Odlično su mjesto za proljetno putovanje s obzirom da sezona kiša prestaje u aprilu. Čuti buku vodopada neopisiv je užitak, a ako ste pri novcima priuštite si let helikopterom i pogledajte ih iz zraka.

 Južni otok, Novi Zeland

Nalazi se na južnoj hemisferi, što znači da je proljeće od septembra do novembra. Iako je otok 30 posto veći od sjevernog otoka, naseljava ga tek 25 posto stanovništva. Iz tog razloga, ovdje turizam cvijeta, a otok nudi mogućnost kampiranja, planinarenja, plivanja, ronjenja…

punkufer.dnevnik.hr

Povezani članci

Back to top button