Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Bajramsko druženje članova Svitanja i njihovih porodica

Bajramsko druženje članova Svitanja i njihovih porodica

Kao što je to praksa već godinama, članovi udruženja „Svitanje“, sa svojim porodicama, su i ove godine organizovali zajedničko bajramsko druženje. Ovaj događaj se desio u nedjelju, 28. 10. 2012. godine, odnosno na treći dan Bajrama. Prostorije koje su u sklopu džamije Kobilja Glava, na svu sreću su bile prostrane, inače svi oni koji su došli ne bi mogli stati. Ove godine ukupan broj prisutnih je bio oko 120, od toga 37 djece. Druženje je počelo iza jacije namaza i trajalo je nekih 2-3 sata.

Ovo je svakako prilika da se nakon projekata iza kojih stoje članovi udruženja, te nakon mnogo truda koji tokom godine ulože za promociju plemenitih osobina u društvu, članovi udruženja malo opuste i druže.

Veseloj „maloj raji“ su podjeljeni i bajramski paketići.

Naravno, članove „Svitanja“ vežu posebne veze. Te veze su iznad onih interesnih, tako da su se te veze proširile i na članove njihovih porodica. Ova grupa je te večeri izgledala kao jedna velika porodica u kojoj su svi članovi sretni i veseli. Kako i ne bih kada ih je povezala isključivo ljubav prema Bogu.

„Zajedničkim snagama na temelju univerzalnih vrijednosti, odgojimo generaciju budućnosti“

Vaše Svitanje

akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top