Vi ste ovdje
Home > Kultura i tradicija > Istaknuti Bošnjaci > 100 godina od rođenja bh. književnika Zije Dizdarevića

100 godina od rođenja bh. književnika Zije Dizdarevića

Danas je u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH održana press konferencija u povodu obilježavanja 100 godina od rođenja bh. književnika Zije Dizdarevića.

[iframe width=”100%” height=”166” scrolling=”no” frameborder=”no” src=”https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/293135614&color=0066cc” ]

Manifestacija Susreti “Zija Dizdarević” , posvećeni životu i stvaralaštvu istaknutog bh. pisaca , i ove godine će se održavati u Sarajevu i Fojnici, a domaćin sarajevskog dijela manifestacije bit će muzej književnosti i pozorišne umjetnosti BiH rečeno je na press konferenciji.

Obilježavanje 100 godina od rođenja Zije Dizdarevića počelo je još u februaru ove godine a u narednim danima slijede završni dani ove manifestacije rekao je Predsjednik upravnog odbora susreta Nasir Selimović.

Hadžem Hajdarević predsjednik programskog savjeta Susreta predstavio je na današnjoj press konferenciji 31. godišnjak Susreta Zija Dizdarević.

Žiri u sastavu Hadžem Hajdarević, Josip Mlakić i Edin Pobrić, od 82 priče pristigle na ovogodišnji natječaj za priču Susreta, odabrao je pet priča za nagradu najbolja kratka priča Susreta “Zija Dizdarević”, rekao je predsjednik žirija Edin Pobrić.

Susreti “Zija Dizadarević” bit će završeni 27.novembra u Fojnici.

Radio BIR

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top