Kutak za ženu

Žena je prva primila islam i prva je bila šehid!

Vidim da je na moj prethodni status bilo puno polemike. Nije mi bio cilj izazivati polemiku, nego čitajući Muslimovu zbirku hadisa, naiđoh na onaj hadis u kojem Allahov Poslanik, s.a.v.s., savjetuje žene da što više dijele sadaku i da što više uče istigfare, čime će da poboljšaju svoj ahiretski saldo! Mnoge žene su bolje od ogromnog broja muškaraca, što je potvrdila i historija.

Zar Merjema, r.a., nije tako sjajno istaknuta, njena neporočnost i izuzetna pouzdanost u Allaha. Zar h. Hatidža, r.a. nije toliko pohvaljena sa svojim krasnim osobinama i ona je uopće prvi insan – i od muškaraca i od žena – koja je primila islam!

Zar h. Sumejja, r.a., nije istaknuta kao najhrabriji insan – i od muškaraca i od žena – koja je prva položila svoj života na braniku svoje vjere i postala prvi šehid u islamu!!!
Nije to dostigao muškarac, nego žena!!!

Dakle, ne radi se o tome, nego se radi o današnjim ženama koje, u većini slučajeva, predstavljaju zavodnice i predstvanice šejtana!

Pogledajte samo filmove, serije, naše ulice, pa ćete ustanoviti da nastup ili pojavljivanje većine žena i djevojaka izaziva ljude i pobuđuje najgoru vrstu strasti kod njih.
Koliko samo miliona ljudi zavede neka kreštalica među pjevačicama, koja krekeće kao svraka, ali zato je kompletno tijelo, i prednji i zadnji dio, istakla svim ljudima svijeta. Svako ko je gleda ima jedan grijeh, a ona ima MILIONE grijeha, jer je natovarila sve te njihove pojedinačne grijehe, a da se njima ništa ne umanji.

Baš sam pažljivo pratio da li će ova većina našeg ženskog svijeta imalo se promijeniti nakon ovih poplava, klizišta i silnih nesreća koje su zadesile našu domovinu.

Na žalost, ista “siromašna” odjeća, opeta, zapeta, istaknuti grudni koševi, ocrtani stražnji dijelovi tijela, tako da insan ne treba uopće zamišljati i glavu lomiti kakvo joj je tijelo, jer je sve istakla kao na pijaci, pa sam upravo zbog toga iznio onaj hadis s kraćim komentarom, kako bi se osobe koje su potencijalni kandidati za džehennemsku vatru bar malo zapitali.

Vi, drage sestre, koje ste uzele vjeru Hatidžinu, neporočnost Merjeminu, ustrajnost Fatiminu, stabilnost Sumejjinu, šta se bojite – budite ponosne što ste takve, nego radite da i vi doprinesete osvješćivanju našeg svijeta!

Naše nije da napadamo niti samo kritikujemo, naše je da pozivamo i savjetodavno djelujemo!

 

Dr. Šefik Kurdić

Akos.bA

Povezani članci

Back to top button