DuhovnostIslamske teme

Želiš li riješiti svoj problem i osloboditi se brige i tuge, ovo je rješenje

Ovo je poklon za sve koji imaju problem. Allaha mi, isprobao sam ovo stotine puta, i sve što sam tražio od svoga Milostivog Gospodara se ostvarilo.

Piše: dr. Ratib el-Nabulsi / Preveo i prilagodio: Abdusamed Nasuf Bušatlić

Više od četrdeset godina niko mi nije iznio svoj problem, bez obzira kakve prirode taj problem bio (zdravstveni, psihički, finansijski, bračni, briga, tuga, tjeskoba, nepravda, vjera, neposlušnost djece), kad su sva vrata bila zatvorena i svi izlazi blokirani, a da mu nisam predložio ovaj blagoslovljeni lijek i rješenje.

Došao mi je čovjek i rekao mi: ”Allaha mi, šejh, ja mislim da nema rješenja za moj problem. Prošle su mnoge godine i duge noći, a sva vrata su zatvorena pred mojim očima i svi putevi su blokirani. Kad god sam pokucao na neka vrata našao sam ih zatvorenim i zaključanim, na koju god stranu sam krenuo, put je bio blokiran. Briga, tuga, siromaštvo, bolest, strah, moje stanje je iznimno loše, niko ne želi da mi pomogne, svi oko mene me odbacuju, ostao sam bez nade. Umoran sam i očajan, koje je rješenje i šta da radim?”

Rekao sam mu: ”Brate, pokušaj odmah danas, ove noći, ustati u posljednjoj trećini noći, tačnije oko sat vremena prije zore, i klanjati dva rekata namaza.

Ostani dugo na sedždi, plači pred Milostivim Allahom obznanjujući svoju poniznost i skrušenost pred Njegovom svemoći. Moli Ga za milost i oprost, pokaj se iskreno za svoje grijehe, obećaj da ćeš Mu biti pokoran, i samo Allahu iznesi svoje potrebe, i ne stidi se tražiti od Njega i najmanju svoju potrebu. Allah voli takvog Svoga roba i na taj način će tvoje dove biti uslišane.

Uzvišeni Allah, rekao je: ”Reci: ‘Allah vam poklanja pažnju samo zbog vaše molitve (dove).”’ (El-Furkan, 77.) Tj. da nije vaših dova, Allah vam ne bi poklanjao pažnju.

I Allah će ti se sigurno odazvati, uslišat će tvoje dove, opskrbit će te, uputit će te na ono što je dobro za tebe, izliječiti te i promijeniti tvoje stanje nabolje.

Za sve koji pitaju, za sve koji imaju problem, ja nemam jačeg rješenja od ovog rješenja, ma kakav vaš problem bio.

Prijatelju, ja te postavljam direktno pred Allahova vrata, a vrata Milostivog Allaha su otvorena za svakog Njegovog roba bez izuzetka, i nikada se ne zatvaraju.

Zar Mu ne vjeruješ?

Zar sumnjaš u Njegovu svemoć?

Misliš li da ima neko ko ti može bolje pomoći od Allaha?

I misliš li da ima neko milostiviji prema tebi od Allaha?”

Ovo je poklon za sve koji imaju problem. Allaha mi, isprobao sam ovo stotine puta, i sve što sam tražio od svoga Milostivog Gospodara se ostvarilo.(saff.ba)

akos.ba

 

Povezani članci