Promo i sponzorisani članciU Fokusu

Zavirite u Kalima Resort, ima i džamiju: Luksuzni kompleks u netaknutoj hercegovačkoj prirodi

Smješten je na samo 15 kilometara od Mostara, na 750 metara nadmorske visine, što ga čini vazdušnom banjom i idealnim mjestom za odmor, relaksaciju te poslovne susrete

U netaknutoj hercegovačkoj prirodi, podno planine Velež smjestio se kompleks Kalima Resort, koji je i zvanično otvorio svoja vrata posjetiteljima.

Ovo jedinstveno zdanje smješteno je na samo 15 kilometara od Mostara, na 750 metara nadmorske visine, što ga čini vazdušnom banjom i idealnim mjestom za odmor, relaksaciju te poslovne susrete. Resort raspolaže sa 9 soba i 6 apartmana, uređenim po najvišim standardima. U sklopu hotela je i višenamjenska konferencijska dvorana koja posjeduje svu neophodnu opremu, a moguće ju je prilagođavati prema potrebama organizatora.

 

kalima-resort1

Posebno je zanimljiva krovna terasa površine veće od 300 metara kvadratnih sa pogledom koji je nevjerovatan u svako doba dana i noći.
Idealna je za poslovna druženja, evente, ali i vjenčanja.

Kalima Resort je jedino mjesto u BiH u kojem je moguće organizirati vjersko i građansko vjenčanje te svadbu. Direktorica  Kalima Resorta Hana Škobalj kaže je ovo prvi planinski resort u Hercegovini, a ujedno je i prvi resort u Evropi koje ima džamiju.

– Naš restoran kapaciteta 80 unutrašnjih i 40 vanjskih mjesta nudi tradicionalnu hercegovačku kuhinju, a namirnice nabavljamo od lokalnih proizvođača sa Podveležja te povratnika iz Gacka i Nevesinja. Na to smo vrlo ponosni, jer svojim gostima nudimo vrhunsku, ukusnu i zdravu hranu – kaže Hana Škobalj.

S obzirom na lokaciju i sadržaje, Kalima je odličan izbor i za team building za kompanije, udruženja. Predivna priroda, ali i mogućnost organiziranja sportskih i kulinarskih aktivnosti, samo su dio ponude. U sklopu resorta nalaze se motorički park za djecu sa ziplineom, kao i spa centar gdje gosti mogu rezervirati masaže i fizioterapiju – navodi se u promotivnom saopštenju Medžlisa Islamske zajednice Mostar.

 

kalima-resort3

kalima-resort

akos.ba

Back to top button