Ekonomija

Zagreb: Neumsko maslinovo ulje slavilo ispred istarskih

Ulje maslinara Matić Josipa – Lole iz Neuma proglašeno je najboljim maslinovim uljem u kategoriji ekstradjevičanskog maslinovog ulja miješanih sorti na Drugom festivalu maslina koji je proteklog vikenda održan u Zagrebu.

Ulje iz BiH slavilo je ispred dva istarska ulja, a na ocjenjivanju su ove godine bila 163 uzorka ulja iz BiH, Hrvatske i Slovenije, saopćeno je iz Federalnog agromediteranskog zavoda Mostar.

U kategoriji monosortnog ekstradjevičanskog maslinovog ulja prva tri mjesta zauzeli su Jakomin Darko (istarska belica, Koper), Adamič Miran (maurino, Izola) i Dolija 08 d.o.o.( rosinjola, Veliki Vareški, Marčana,). Šampion Drugog festivala maslina u Zagrebu je Jakomin Darko (istarska belica, Koper) s 97,21 bodova.

Iz Federalnog agromediterasnkog zavoda Mostar navode kako su na Festivalu maslinovog ulja u Zagrebu samo potvrđeni rezultati ocjenjivanja u kategoriji ekstradjevičanska maslinova ulja koje je održano u decembru prošle godine u prostorijama tog zavoda.

-Mi iz Zavoda smo prezadovoljni rezultatima ocjenjivanja u Zagrebu koji su dokaz izuzetne stručnosti radnika Zavoda u Mostaru – navodi se u saopćenju.

FENA

Povezani članci

Back to top button