Vi ste ovdje
Home > Magazin > Kreativni kutak > Za što sve možemo koristiti pastu za zube

Za što sve možemo koristiti pastu za zube

Princip djelovanja zubne paste na akne zasniva se na njenom nanošenju na samu aknu i to u trenutku kad se ona pojavi. Kada se nanese na aknu, potrebno je sačekati otprilike nekih sat vremena da se pasta u potpunosti osuši, a zatim isprati mlakom vodom, osušiti, te nanijeti hidratantnu, nemasnu kremu za lice.

Ponekad je ovaj postupak potrebno ponoviti par puta kako bi se postigao željeni rezultat.

Herpes na usnama se može spriječiti ako se na mjesto izbivanja nanesete tanak sloj paste za zube. Važno je pustiti da pasta za zube ostane što dulje na herpesu, po mogućnosti cijeli dan.

Pasta za zube se i također može upotrebljavati i kao učinkovito sredstvo za jačanje noktiju, osobito ako je riječ o izrazito lomljivijim noktima, bez sjaja koji su skloni listaju te ne mogu doseći željenu dužinu. Kako bi ste otklonili sve navedene probleme, pastu za zube nanesite na nokte te ju utrljavajte otprilike 10 minuta, nježno ih masirajući te potom isperite.

Ako imate problema sa zanokticama koje još uvijek nisu u potpunosti zarasle, potrebno je sačekati da se zaliječe pa tek onda primijeniti ovaj tretman.

Pasta za zube također može biti jako korisna i kod posjekotina, s obzirom na to da pasta rashlađuje i zatvara ranu te spriječiti daljnje krvarenje.

https://www.e-zena.com

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top