Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Velikokladuško preduzeće „Amelšeh“ primjer uspješnog poslovanja

Velikokladuško preduzeće „Amelšeh“ primjer uspješnog poslovanja

Firma “Amelšeh” d.o.o. iz Velika Kladuše, primjer je uspješnog poslovanja na prostorima Krajine. Preduzeće egzistira od 1996. godine, a njen direktor Enver Melkić kaže da je ključ uspjeha jednostavan, a ogleda se u poštenju i korektnosti.

„Ideja se rodila nakon okončanja rata i uz pomoć moje porodice koja živi u dijaspori, počeli smo skromno da bi nakon dvadeset godina postali renomirano preduzeće koje je prepoznatljivo na području cijele države. Uslovi poslovanja su izrazito teški, a trenutno uređenje države privrednicima ne ide u prilog. Ipak, uprkos svim problemima iz godine u godinu napredujemo, a tajna našeg uspjeha je samo rad, red, međusobno uvažavanje i adekvatna naknada za rad“, kaže direktor Enver.

Zadovoljan kupac glavni moto

Prema riječima Safeta Dautovića, vođe nabave i prodaje, „Amelšeh“ trenutno ima 19 uposlenih, sa tendencijom povećanja tog broja. Firma se bavi veleprodajom i maloprodajem materijala za centralno grijanje, vodomaterijala, elektro materijala, sanitarije i građevinskog materijala, a najvažnije im je da su njihovi kupci i radnici zadovoljni.

„Naš moto je da svaku kupac mora biti zadovoljan i svu robu dostavljamo na kućnu adresu. Imamo povoljne cjene, bavimo se uvozom preko 20 brendova svjetskih poznatih marki i distribuiramo robu na cijelom području BiH. Što se tiče radnika, dovoljno je reći da ni jedan naš uposlenik do sada nije napustao firmu. Mi svojim radnicima pored svih zakonskih obaveza koje ima prema njima u smislu plata, toplih obroka i regresa, isplaćujemo i naknade za bajrame i novu hidžretsku godinu“, kaže Dautović.

Kontinuirani rast u poslovanju

Pored navedenog broja stalno uposlenih, firma ima preko 60 montera na području cijele Krajine, koje na kraju svake poslovne godine okupi na zajedničkom druženju sa uposlenicima i rukovodstvom firme, kao vid zahvale za dobru saradnju i uspjeh kojeg ostvare.
„Svake godine firma ostvaruje porast u poslovanju. Mi smo prošlu poslovnu godinu završili sa povećanjem prometa i poslovanja za 30 posto u odnosu na 2014. godinu“, kaže Dautović.

Preduzeće „Amelšeh“ godinama razbija predrasude i stereotipe kada su u pitanju uspjeh i potencijal kojeg ima ovaj segment privrede. Ovo preduzeće nam može poslužiti kao primjer da se samo poštenim i kvalitetnim radom, te kontinuiranim ulganjima u razvoj preduzeća, može očekivati napredak i konstatan rast u poslovanju.

Za Akos.ba piše: Fahrudin Vojić

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top