Vi ste ovdje
Home > Obrazovanje i odgoj > Kutak za ženu > Utjeha sestri mu'minki

Utjeha sestri mu'minki

Mila moja koja si vrijednija od bilo koje džahilke, sestro muminko budi sretna i ponosna na svoj dini islam. Ne dozvoli šejtanu niti ovozemaljskim brigama da okupiraju tvoj život. Suzi prostor i sve prolaze šejtanu sa namazom, Kur'anom i zikrom, a ne brini se ni za ono što te trenutno zadesilo na ovom svijetu jer to nije vrijedno Onog svijeta.

Pišem ti ove riječi jer želim da te napomenem da ono što te je zadesilo, da te nije moglo mimoici, a ono što te mimoišlo nije te moglo zadesiti, neka ti ovo mila moja stalno bude napameti, i znaj da svaka situacija koja te zadesila da se u njoj krije neki hajr za tebe, iako u ovom trenutku ti ga ne možeš shvatiti. Allah dž.š. je svaku situaciju mogao spriječiti da se desi, ali je želio da se ona desi, to što je odredio da se desi to je pravedno, i u tome se krije neka mudrost.

Pa sestro moja, ko si ti, ko sam ja da presuđujemo šta je dobra, a šta loše. Sestro moja ako te zadesila bolest, elhamdulilah, možda si dovila Allahu da ti obriše grijehe, pa ti ih On briše na ovakav način, pa sestro moja možda ti baš ta bolest bude sutra opravdanje na Sudnjem danu zašto se nisi dovoljno posvetila Allahu. Budi zahvalna što ti je Allah dao takvo stanje, da bi nakon ozdravljenja, koje samo On daje mogla biti zadovoljnija s onim što imaš-svojim zdravljem.

Ako nemaš najbolju kuću, ako nemaš auto… i slične Dunjalučke stvari, pa sjeti se mila moja da će u Džennetu biti najviše siromašnih. Ali u suštini kad razmotriš bolje situaciju u kojoj si, možeš da shvatiš da ti uopšte nisi siromašna, ti si naprotiv bogata. Ti imaš svoju vjeru, Svog Gospodara i svjesna si da koliko god se ti njemu približiš On se tebi približi još bliže, pa zar nisi svojim hidžabom i svojom skromnošću bogatija od bilo koje žene koja nosi najskupocjenije odjevne marke.

Mila moja boj se Allaha i budi zadovoljna s onim što imaš, i ne budi od onih nezahvalnih jer ti Allah može oduzeti i to što imaš, pa šta ćeš onda, a onaj ko je zadovoljan i zahvalan Allah mu blagodati uveća.

Es-selamu aleykum

Piše: E.M.

Akos.bA

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com