Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Zdravlje > Ulje ćurokota/ Blackseed oil

Ulje ćurokota/ Blackseed oil

Ulje ćurokota (ostali nazivi: čurokot, ćurekot, crni kim, kumin, nigella sativa…) je supstanca korištena prije preko 3000 godina od najvećih isjeljitelja u historiji. Smatrali su je univerzalnim lijekom i promovisali je kroz godine od Hipokrata, Ibn Sine, Grka, Arapa i Romana. Spomenuta je u Bibliji i hadisu. Koristili su je faraoni i Božiji poslanici. Ulje Čorokota je istinsko čudo stvaranja i dar prirode.

Ako bismo među svim biljkama svijeta morali izabrati najbolji prirodni lijek za većinu bolesti, taj status bi zasigurno pripao Ulju Čorokota / Blackseed Oil.

Ulje Čorokota dokazano pomaže kod sljedečih zdravstvenih problema:

Eliminira masnoću (holesterol i trigliceride),

Normalizuje krvni pritisak

Normalizuje povišen šećer u krvi povećanjem osjetljivosti inzulina

Preventira aterosklerozu – otvrdnjavanje arterija

Bori se protiv gangrene

Jača imunološki sistem i vraća vitalnost tijelu

Odstranjuje nadutost stomaka i zacjeljuje stomačne čireve

Reducira bilo koju vrstu upale

Eliminira mokraćne infekcije

Pomaže kod ekcema i psorijaze

Ubija akne

Eliminira kožne osipe i svrabež

Štiti i preventira nekoliko vrsta raka

Preventira reumu i artritis

Pomaže oporavak od kemoterapije

Smanjuje alergije

Postoji na stotine nevjerojatnih zdravstvenih dobrobiti ulja crnog kima. Smatra se da zbog sinergije njegovih sastojaka ovo ulje posjeduje gotovo čudesnu iscjeljujuću moć.

Među glavnim sastojcima su nigelon,timokinon,beta sitosterol,bjelančevine,vitamini B1, B2, B3,folna kiselina,kalcij, željezo, bakar, cink, fosfor,alfa linoleinska kiselina,omega 3 i omega 6 masne kiseline,miristinska, palmitinska, palmitoleinska,stearinska, oleinska, linoleinska i arahidonska kiselina.

Studije su dokazale da ulje crnog kima značajno smanjuje razine kolesterola i glukoze u krvi.

Ispitanici su nakon pet mjeseci uzimanja pola žličice ulja smanjili razine štetnog LDL kolesterola s 12,7 na 8,5, a povisili “dobar” HDL kolesterol s 41,7 na 83,42.

U drugoj četverotjednoj studiji pacijenti s dijabetesom uzimanjem dvije žličice ulja tri puta na dan smanjili su koncentraciju glukoze u krvi s 21,7mmol/l na 9,9mmol/l.

Štiti od raka

Provedeno je preko 200 istraživanja ljekovitosti crnog kima, a mnoga od njih su usredotočena na njegovo antikancerogeno djelovanje. Otkriveno je da je zahvaljujući sterolu i beta-sitosterolu, koji imaju antitumorska svojstva, crni kim odličan način prevencije svih vrsta raka. Jedno od najuzbudljivijih otkrića jest da uništava stanice jednog od najtežih oblika karcinoma – raka gušterače. Istraživanja jordanskih i američkih znanstvenika potvrdila su da djeluje i protiv leukemije. Ulje crnog kima sadrži do 25% timokinona koji potiče uništenje tumorskih stanica, te je odlična prevencija kod osoba s visokim rizikom za razvoj raka.  Ujedno, ovo ulje značajno smanjuje posljedice radiološke terapije. (izvor: alternativa-za-vas.com)

Ulje čorokota je izuzetno snažan u borbi protiv alergija. Veoma je važno početi ga koristiti par mjeseci ranije prije nego krenu alergije da bi se tijelo naviklo. Nakon toga kod nekih osoba dolazi do značajnog smanjenja i do izliječenja  od alergije.

Ulje čorokota pomaže i kod leukemije i multiple skleroze. Izuzetno je učinkovito kod problema sa opadanjem kose i preranih sjedenja kose. Jača nokte i obnavlja kožu.

Napomena:

Pakovanje (2 boce) traje oko 30 dana po osobi

Ulje ne smiju koristiti trudnice i ljudi sa transplatiranim organima

Djeca ispod 6 godina starosti savjetovati se sa doktorom

Neki manji djelovi sjemena se mogu naći na dnu boce što je u potpunosti normalno i jestivo

NEMA KONTRA-INDIKACIJA NI ALERGIJSKIH REAKCIJA!

Ulje Ćurokota možete naručiti ovdje i time pomažete rad portala akos.ba 

Ulje Ćurokota / Blackseed Oil Dr Gabriel’s

CIJENA: 250ml 22,00 KM,  500ml  42,00 KM

 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top