Kultura i obrazovanjeNaše aktivnosti

Udruženje Izvor Selsebil Živinice: Ljetnu školu za djecu uspješno završila 102 polaznika

Udruženje „Izvor Selsebil“ Živinice, pridružena članica AKOS-a, je ovoga ljeta organizovalo svoju, već tradicionalnu, aktivnost za djecu, koja uveliko plijeni pažnju najmlađe populacije u Živinicama, a i šire.

Odgojno-edukativna aktivnost pod nazivom: Ljetna škola za djecu „Dječije druženje – ljeto 2017“, realizirana je tokom mjeseca jula i djelimično avgusta.
Projekat je okončan veoma uspješno, a djeca koja su bila uključena u njega, su ponijela lijepe uspomene i sa nestrpljenjem očekuju sljedeću sličnu aktivnost Udruženja.

Školu je uspješno okončalo 102 djece, koja su na kraju dobila priznanja i nagrade za svoj trud i uspjeh. Osim toga, sva djeca su na kraju dobila poklone u vidu odjevnih predmeta i igračaka.
Djeca su provodila po pet sahati dnevno, tri dana u sedmici, i to ponedjeljkom, srijedom i petkom, u ukupnom trajanju nešto više od mjesec dana.

Program je bio ispunjen edukacijom, igrom, zabavom i lijepim islamskim odgojem:
• Recitacije, hor ilahija i skečevi sa poučnim porukama;
• Bojanke i kreativne radionice;
• Islamske teme, poučne priče i hadisi;
• Dan „Igara bez granica“, sa različitim igrama prilagođenim djeci po uzrastu – specijalni gosti na ovoj aktivnosti su bili dječiji glumci iz porodice Rabić;
• Sport i rekreacija – redovno je tokom dnevnih aktivnosti bilo praktikovano sportsko druženje uz fudbal i odbojku, a u dodatnim i vanrednim terminima bilo je raznih neobičnih igara;
• Ekskurzija u Sarajevo.

U rad sa djecom bilo je uključeno 15 volontera, koji su se najviše založili da ovaj projekat uspije, i koji su praktičnim primjerom implementirali slogan Udruženja: „Zajedničkim radom, na temeljima univerzalnih vrijednosti, odgojimo generaciju budućnosti“.

Zahvalni smo svima koji su na bilo koji način pomogli ovaj naš projekat, a prvenstveno Centru za napredne studije – CNS Sarajevo, zatim džematlijama džemata Waterloo SAD, firmi Eufrat d.o.o., roditeljima djece, Medžlisu islamske zajednice Živinice i Asocijaciji za kulturu, obrazovanje i sport – AKOS Sarajevo.

Galeriju fotografija pogledajte na Facebook stranici Udruženja.

Za Akos.ba pripremio Jasmin Mujčinović

Povezani članci

Back to top button