Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > U Visokom, Vogošći, Konjicu, Olovu i Zavidovićima se otvara 400 novih radnih mjesta!

U Visokom, Vogošći, Konjicu, Olovu i Zavidovićima se otvara 400 novih radnih mjesta!

Zajednički američko-švedski Projekt unapređenja lokalnog razvoja (GOLD) započinje saradnju s Federalnim zavodom za zapošljavanje, a u cilju otvaranja više od 400 novih radnih mjesta te ekonomskog unapređenja lokalnih zajednica u BiH.

David Barth, direktor misije USAID-a u BiH, Nataša Miskin, u ime Švedske ambasade/Sida-e, i Kenan Rešo, direktor Federalnog zavoda za zapošljavanje, potpisat će sutra u Sarajevu Memorandum o razumijevanju.

Prilikom potpisivanja Memoranduma bit će najavljeni konkretni projekti sa čijim pokretanjem se očekuje otvaranje više od 400 radnih mjesta u tekstilnoj, automobilskoj, elektro i hemijskoj industriji, i to u Visokom, Vogošći, Konjicu, Olovu i Zavidovićima.

Uz to, početak saradnje s vladinom agencijom za zapošljavanje bit će još jedna prilika za promociju USAID-ove podrške građanskim inicijativama koje nadgledaju trošenje budžetskih sredstava i zahtijevaju transparentnost rada javnih institucija.

Događaju će, inače, prisustvovati i predstavnici kompanija koje će upošljavati nove radnike, načelnici općina iz kojih kompanije dolaze, te predstavnici regionalnih i lokalnih razvojnih agencija.

 

kaportal.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com