Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > U utorak u Istanbulu konferencija o privrednim i investicijskim potencijalima BiH

U utorak u Istanbulu konferencija o privrednim i investicijskim potencijalima BiH

Cilj konferencije je predstavljanje BiH i bosanskohercegovačkog privrednog potencijala kao zemlje poželjne za strane investitore.

Generalni Konzulat Bosne i Hercegovine u saradnji sa Fondacijom Marmara Grubu i uz podršku Zajednica opština turskog svijeta (TDBB) organizuje “Promotivnu konferenciju privrednih i investicijskih potencijala Bosne i Hercegovine”, koja će se održati u utorak, 5. aprila 2016. godine u Istanbulu, saopšteno je iz Generalnog konzulata Bosne i Herceogovine u Istanbulu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Tokom konferencije koja će se održati u WOW Convention Centru obratit će se ministar za vanjsku trgovinu i ekonomske odnose BiH Mirko Šarović i prvi zamjenik Predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne Skupštine BiH Safet Softić.

Na poslovnoj konferenciji, pored zvaničnika iz Bosne i Herceogovine, prisustvovati će poslovni ljudi Republike Turske kao potencijalni investitori u BiH, predstavnici privredne i trgovinske komore Istanbula, predstavnici fondacija, udruženja i akademskih zajednica Turske, te drugi zvaničnici te zemlje.

Cilj konferencije je predstavljanje BiH i bosanskohercegovačkog privrednog potencijala kao zemlje poželjne za strane investitore.

Akos.ba

Portal Akos.ba pratite putem aplikacija za Android i Facebook.

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top