Liderstvo i menadžmentU FokusuVijesti iz zemlje

U organizaciji Saveza bošnjačkih NVO u Mostaru počela Akademija liderstva, izvrsnosti i vještina

U organizaciji Vijeća Saveza bošnjačkih nevladinih organizacija Bosne i Hercegovine jutros je u Mostaru počela AKADEMIJA LIDERSTVA, IZVRSNOTI I VJEŠTINA – strateški važan projekat za naciju i državu, saopćili su iz Saveza bošnjačkih NVO.

Po javnom pozivu, jasno propisanim i utvrđenim kriterijima i objektivnim procedurama odabrala se skupina bošnjačkih najkvalitetnijih i najperspektivnijih omladinaca s kojima će kontinuirano, planski i organizovano raditi izvrsni tim univerzitetskih profesora. Kroz ovaj ljetni kamp, realizovat će se program izgradnje državotvorne i patriotske svijesti, moralnih načela i naših tradicionalnih i univerzalnih vrijednosti, te motivacije da se završavaju najkvalitetnije i najprestižnije škole i stiču vrhunska znanja i sposobnosti, odnosno kompentencije.

Cilj je da dobijemo vrhunski odgojene i osposobljene stručnjake koji će, kroz kompetentnost i kvalitet poslova i funkcija koje budu obavljali, biti u potpunosti otporni na ulazak u bilo kakva nepoštena, problematična i kriminalna stanja, radnje i odnose, pomoći zaštiti i jačanju državnih kapaciteta i interesa, ali i interesa svih onih kojima je Bosna i Hercegovina jedina domovina.

Jako smo obradovani što smo uspjeli okupiti učenike generacija, ali i izvrsne studente, od medicine, stomatologije, elektotehnike, informatike, mašinstva, prava, ekonomije, što nas čini dodatno odgovornim da program bude vrhunske kvalitete, kako u edukativno-obrazovnom tako i u odgojnom smislu.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button