Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Turkish Airlines pokreće liniju Mostar-Istanbul

Turkish Airlines pokreće liniju Mostar-Istanbul

Turkish Airlines uskoro slijeće u Mostar, dogovoreno je juče u Mostaru prilikom jednodnevne posjete novoimenovanog amabadora Republike Turske u BiH Halduna Koca, prenosi portal Faktor.

Direktor Međunarodnog aerodroma Mostar Marin Raspudić izrazio je zadovoljstvo što je mostarski aerodrom posjetio turski ambasador Haldun Koc zajedno s izaslanstvom državne aviokompanije Turkish Airlines (THY) prilikom svoje prve službene posjete Mostaru, navodeći kako je već ranije razgovarao s generalnom konzulicom konzulata Republike Turske u Mostaru Ayseom Selcan Sanli o uspostavljanju avionske linije Mostar-Istanbul.

– Ambasadora smo upoznali s karakteristikama aerodroma i očekujemo da će doći do realizacije ovog projekta. Delegacija Aerodroma Mostar posjetit će istanbulski aerodrom i također će doći kolege iz Istanbula u Mostar. Delegacija Turkish Airlinesa će provjeriti naš kvalitet, očekujemo da ćemo zadovoljiti te karakteristike i da će na zadovoljstvo ove regije, prije svega, doći do uspostave linije Mostar-Istanbul – kazao je Raspudić, napominjući kako su pri kraju intenzivni razgovori o tom projektu.

Ova linija, kako je pojasnio, trebalo bi da bude uspostavljena tokom ljetne sezone, a taj let bi se povezivao na relaciji Mostar-Sarajevo-Istanbul radi komercijalnog osnova, prenosi Faktor.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com