Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > TRT World dostupan za 200 OOO pretplatnika BH Telecoma

TRT World dostupan za 200 OOO pretplatnika BH Telecoma

TRT World

Međunarodna platforma za vijesti TRT World proširuje svoju globalnu distribuciju sa bh. IPTV mrežom BH Telecoma. TRT World je sada dostupan za 200 hiljada pretplatnika BH Telecoma, emitovanog na kanalu 14 u kategoriji vijesti.

TRT World, lansiran 2015. godine sa sjedištem u Istanbulu, sa četiri newsrooma širom svijeta, nudi alternativni pogled na svjetske i domaće događaje, izazivajući primjećene narative i pružajući potrebnu novu perspektivu vijesti.

Roch Pellerin, direktor TRT World marketinga i komunikacija, izjavio je: “Oduševljeni smo što smo postigli dogovor sa BH Telecomom potpisivanjem ovog sporazuma i proširenjem naše distribucije u Bosnu”.

Duljko Hasić, izvršni direktor BH Telecom-a za razvoj poslovanja, izjavio je: “Veoma smo zadovoljni ovom prilikom da dodatno unaprijedimo našu televiziju sa kvalitetnim novostima koje nudi TRT World”.

TRT World, prva medijska platforma za vijesti na svijetu na engleskom jeziku, pokrenuta je 2015. godine sa sjedištem u Istanbulu, sa četiri redakcije i širokom mrežom globalnih biroa koja pokriva glavne regione i žarišta. Strategijski dizajniran da maksimizira svoj globalni domet, on je široko dostupan na svim većinskim teritorijama na engleskom jeziku i može mu se pristupiti preko tradicionalnih medija, uključujući besplatne, kablovske i satelitske i druge digitalne platforme, uključujući mobilne uređaje, dektope i društvene mreže.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top