Vi ste ovdje
Home > Magazin > Kulinarstvo > Trikovi za kuhanje koji će vam uljepšati hranu

Trikovi za kuhanje koji će vam uljepšati hranu

Ako u rijetku supu stavite gotovi krompir u prahu, zgusnuti će se i postati kremasta.

Ako posolite supu  i pirjano meso na početku kuhanja, okusi će postati bogatiji. Presolili ste supu? Možete je spasiti dodavanjem malo šećera ili ribane mrkve. Ako time niste uspjeli spasiti stvar, ubacite u nju cijeli oguljeni krompir, kada supa zakipi izvadite krumpir, jer je on vjerojatno pokupio dosta soli.

Ako se u receptu preporučuje svježe začinsko bilje, a vi imate samo sušeno, upotrijebite pola od količine koja je potrebna za recept.

Ako ste stavili previše bijelog luka,  dodajte peršun, on će neutralizirati okus. Previše začina? samo dodajte običnog jogurta.

Odaberite masnoću s mesne juhe ili variva s mesom na sljedeći način: ostavite supu ili varivo da se ohladi i da se na površini uhvati masnoća, zatim pokupite višak masnoće hladnom žlicom i uklonite sve preostale komadiće papirnatim ručnikom.
Mast se može ukloniti tako da pređete po površini jela listom zelene salate ili procijedite supu i ubacite u nju nekoliko kockica leda; kad se mast zalijepi za led, izvadite kockice rešetkastom žlicom.

Ako dodate kašikicu sirćeta u pirjanu govedinu ili curry omekšat će i najtvrđe meso i poboljšat će se okus.

Kad podgrijavate varivo i mesnu supou, neka jelo  polako zavrije i lagano ključa barem deset minuta kako bi se uništile bakterije.

Autor: S. G., Foto: Hjschneider/Shutterstock

savjetnica.com

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top