Vi ste ovdje
Home > Duhovnost > Biseri mudrosti > Trčite li u pravom smjeru?

Trčite li u pravom smjeru?

 Čim prestanemo trčati za stvorenjima, i preorijentišemo se, i čim počnemo trčati prema Allahu stvorenja onda počinju trčati za nama. To je jako jednostavna formula: Trčite prema stvorenju, izgubit ćete Allaha i stvorenje. Trčite prema Allahu, dobit ćete i Allaha i stvorenje.

Allah je El-Vedud (Izvor ljubavi). Prema tome, ljubav dolazi od Allaha, a ne od ljudi. “Da biste dobili ljubav … ispunite se sa njom sve dok ne postanete magnet”.

Kada ispunite sebe Izvorom ljubavi (El-Vedud) postat ćete magnet za ljubav. Allaha nas uči u ovom prelijepom hadisi-kudsiju:  Kada Allah zavoli nekog Svoga roba, pozove meleka Džibrila, a.s., i kaže mu: ‘Ja volim tog i tog Svoga roba, pa ga i ti zavoli!’, i Džibril ga zavoli. Potom Džibril pozove stanovnike nebesa (meleke) i kaže im: ‘Allah voli tog i tog Svoga roba, pa ga i vi volite!’, i oni ga zavole. Zatim se ta ljubav spusti i na Zemlju i takav čovjek bude prihvaćen kod ljudi. (Buhari, Malik, Tirmizi)

Svi mi trčimo. Ali tako malo nas trči u pravom smjeru. Imamo isti cilj, ali da bismo tamo stigli moramo se zaustaviti i provjeriti da li trčimo prema Izvoru- ili samo odrazu.

Nemoj zaboraviti da podijeliš hair!

Napisala: Jasmin Mudžahid

Prijevod i obrada: IslamBosna.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top