Kulinarstvo

Tako hrskavi i fini: Recept za sočne krompire zapečene sa sirom i začinima

Sastojci:

8-10 krompira

3 kašike maslaca

2 čajne kašikice parmezana

1 čajna kašikica bijelog luka u granulama

1 čajna kašikica listića timijana

so i biber po želji

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 175 stepeni, a maslacem ili uljem premažite unutrašnju stranu kalupa za muffine.
  2. Nasjeckajte krompir na tanke kriške. Pomiješajte ga s rastopljenim maslacem, parmezanom i začinima.
  3. Složite krompire u tornjiće i stavite u kalup za pečenje muffina. Ovako pripremljene tornjiće pecite na oko sat vremena, dok vrhovi ne postanu zlatno-smeđe boje.
  4. Poslužite toplo kao prilog uz mesna, riblja ili povrtna jela. Dobar tek!

    Preneseno sa:punkufer.dnevnik.hr

    Akos.ba

Povezani članci

Back to top button