Ekonomija

Sve je spremno za 20. sajam ”Dani trešnje 2022.” u Mostaru

Moto ovogodišnjeg Sajma gospodarstva, poljoprivrede i turizma "Dani trešnje 2022" je promocija suvenira i rukotvorina kao i zaštita starih zanata.

Naime, jubilarna 20. manifestacija ove godine će od 22.6. do 24.6.2022. ugostiti oko 300 izlagača iz BiH i regije.

Moto ovogodišnjeg Sajma gospodarstva, poljoprivrede i turizma “Dani trešnje 2022” je promocija suvenira i rukotvorina kao i zaštita starih zanata.

Činjenica je i da se nakon dvije godine pauze zbog dešavanja s koronavirusom, manifestacija vratila u Općinu Mostar Sjever , te slavi svoj 20-i rođendan.

Ove godine partner Sajma je Vlada Crne Gore, a sve posjetitelje očekuje bogat program.

”Dosadašnja iskustva na ”Danima trešnje” su pokazala zavidne rezultate na poljima turizma, poljoprivrede, gospodarstva a posebno u uspostavljanju poslovnih kontakta i relacija s prostora bivše Jugoslavije, odnosno zemalja u okruženju. Posebno nas raduje činjenica da je ovogodišnji partner Sajma Vlada Crne Gore preko Ministarstva gospodarstva, vodoprivrede i šumarstva i Ministarstvo turizma”, istaknuo je direktor Sajma Salem Bubalo.

Bubalo naglašava i kako ovu manifestaciju u budućnosti vidi kao posebno mjesto i priliku za kontinuriano predstavljanje dostignuća u oblasti gospodarstva, poljoprivrede i turizma sa kreacijom stvaranja nove vrijednosti na navedenim poljima.

Osim priznanja koja će biti uručena pojedincima i kolektivima, planirana su i naučna predavanja, te potpisivanje dva sporazuma o prijateljstvu i saradnji.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button